2013-12-21 08:35:02
Φωτογραφία για Τάιζαν κρέας αλόγου σε φοιτητές αστυνομικών σχολών
Με «σουτζουκάκι», «σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο», «μπιφτέκι» και «κοτομπουκίτσες» που περιείχαν DNA αλόγου, μουλαριών και γαϊδουριών τάϊζαν τους φοιτητές αστυνομικών σχολών της Βόρειας Ελλάδας.

Η εταιρεία στην οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα για το διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας, ήταν από τους βασικούς προμηθευτές τροφίμων αστυνομικών σχολών σε Κομοτηνή, Νάουσα και Διδυμότειχο.

Η αποκάλυψη ήρθε μέσω επιστολών αστυνομικών στην ιστοσελίδα bloko.gr, και επιβεβαιώνεται από πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Οι ίδιες πηγές, υποστηρίζουν ότι η συνεργασία με την συγκεκριμένη εταιρεία διακόπηκε όταν ξέσπασε το διατροφικό σκάνδαλο και έγινε έρευνα στις προμήθειες τροφίμων που είχε λάβει από την εταιρεία, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματά της.

Πληροφορίες από άλλες αστυνομικές πηγές ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία επανήλθε στην προμήθεια τροφίμων των αστυνομικών σχολών, κάτι που αναμένεται να απαντηθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.


Οι αποστολείς αυτών των καταγγελτικών επιστολών απλά διαπίστωσαν ότι στη λίστα, που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ, με τις εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα για το διατροφικό σκάνδαλο που τους προηγούμενους μήνες συγκλόνισε και τη χώρα μας, ήταν και η προμηθεύτρια εταιρεία αστυνομικών σχολών της Βόρειας Ελλάδας.

Πρόκειται για εταιρείες σε προϊόντα των οποίων ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, ενώ σε μία περίπτωση βρέθηκε και κρέας από... μουλάρι και που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν να έχουν κάνει τη συγκεκριμένη παράβαση. Τον προηγούμενο Νοέμβριο οριστικοποιήθηκαν τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές καταγγελίες, η εταιρεία (το όνομα της οποίας θα δημοσιοποιήσουμε μετά την επίσημη απάντηση της ΕΛ.ΑΣ), είχε την αρμοδιότητα σίτισης των αστυνομικών σχολών στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά τον Σεπτέμβριο είχε αναλάβει πλήρως τις σχολές της Κομοτηνής, Νάουσας και Διδυμοτείχου. Ουσιαστικά το συσσίτιο των φοιτητών αυτών των αστυνομικών σχολών, γινόταν από εταιρεία που ενέχεται με το διατροφικό σκάνδαλο, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της έρευνας των προμηθειών τους.

Η εν λόγω εταιρεία είναι ανάμεσα στις 23 στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα που ανήλθαν στις 228.000 ευρώ, με τις 41.000 ευρώ να αφορούν πρόστιμα από τις πέντε δικές της εντοπισμένες παραβάσεις. Οι παραβάσεις της συγκεκριμένης εταιρείας είναι οι παρακάτω:

- 10.000 ευρώ πρόστιμο στο εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα γιατί σε δείγμα προϊόντος «σουτζουκάκι» ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, παραπλάνηση καταναλωτή και διακίνηση δεσμευμένων τροφίμων κατά παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα.

- 5.000 ευρώ πρόστιμο στο εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης Αλεξανδρούπολης γιατί σε δείγματα προϊόντων «σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο» και «μπιφτέκι» ανιχνεύτηκε DNA αλόγου και παραπλάνηση του καταναλωτή.

- 4.000 ευρώ πρόστιμο στην ίδια εταιρεία στο Άλσος Νυμφαίας στην Κομοτηνή γιατί σε δείγμα προϊόντος «σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο» ανιχνεύτηκε DNA αλόγου και παραπλάνηση του καταναλωτή.

- 15.000 ευρώ πρόστιμο στο εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή γιατί σε δείγματα προϊόντων «μπιφτέκι», «σουτζουκάκι» και «κοτομπουκίτσες» ανιχνεύτηκε DNA αλόγου και παραπλάνηση του καταναλωτή.

- 7.000 ευρώ στην ίδια εταιρεία στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη γιατί διαπιστώθηκε δυσχέρανση του ελέγχου, ενώ η επιχείρηση κατείχε και διέθεσε προϊόντα τα οποία βρέθηκαν θετικά στην παρουσία κρέατος αλόγου και ημιόνου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ