2013-12-21 11:47:50
Φωτογραφία για Υπόθεση Λιάπη – Δεν είναι αφέλεια ή λάθος - Είναι ατόφιος πολιτικός κωλοπαιδαρισμός...!!!
Του Γιάννη Σπ. Παργινού

         

Πολλά και πολλοί έχουν πει και γράψει, συζητήσει και υπονοήσει  για την περιβόητη, πια, υπόθεση του πρώην υπουργού, Μιχάλη Λιάπη, με τις πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας  και τα απλήρωτα τέλη.!

        

Οι πρώην σύντροφοι, συναγωνιστές και συνδαιτυμόνες του στην κεντροδεξιά παράταξη, - πολιτικό δημιούργημα του θείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή - ,  έστερξαν να χαρακτηρίσουν τον πρώην υπουργό αφελή ή αμελή και την πράξη του λάθος ή μια κοινή μαλακία…!!! Δεν είναι, δε, λίγοι κι εκείνοι από την αντίπερα ιδεολογική όχθη που αντιμετώπισαν την υπόθεση με παρόμοιο σκεφτικό.

    

Είναι σαφές πως μια τέτοια προσέγγιση κι ερμηνεία βολεύει.! Και ταυτόχρονα δείχνει επιείκεια και συγχωρεί.! ‘Η έστω απλά παρακάμπτει και παραβλέπει.!

    

Είναι όμως έτσι.?

    

Ασφαλέστατα, Θα έχει τύχει σε πολλούς να ξεχάσουν στην άλλη τσέπη την ταυτότητα ή το δίπλωμα ή και το πορτοφόλι.!


    Όλα τούτα ανθρώπινα και κατανοητά.!

    Οι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, όμως, είναι άλλο πράγμα.

     Δεν είναι ξεχασιά. Θέλει απόφαση.!

     Δεν είναι αμέλεια. Πρέπει να γίνει παραγγελία στον κατασκευαστή.!

     Δεν είναι μαλακία. Θέλει προγραμματισμό.!

    Κι όλα τούτα τα σκέφτηκε, τα προγραμμάτισε και τα έπραξε ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Λιάπης.!

   Το ερώτημα, ΓΙΑΤΙ…??? Προβάλλει επιτακτικό όσο ποτέ άλλοτε.!

    Απλά, ο πρώην υπουργός, ανιψιός μιας μεγάλης πολιτικής προσωπικότητας πίστευε ότι δεν θα τον σταματούσε κανείς. Δεν θα τολμούσε να το πράξει ο οποιοσδήποτε αστυνομικός.  Κι αν το τολμούσε, όταν θα αντίκριζε τον πρώην υπουργό, - μη πιστεύοντας κι αυτός στα μάτια του - , θα σάστιζε για λίγο, θα ζητούσε συγνώμη, θα χαιρετούσε στρατιωτικά, θα προέτρεπε να μην επαναληφθεί κι ο πρώην υπουργός, με καμάρι και ύφος ( του ποιος είμαι ΕΓΩ…, και ποιος είσαι συ ΡΕ που με σταματάς κι ελέγχεις ) θα συνέχιζε απρόσκοπτα το δρόμο του.

    Κάπως έτσι σκέφτηκε τον ενδεχόμενο έλεγχό του από την Ελληνική Αστυνομία ο πρώην υπουργός.! Κι ακριβώς αυτή η σκέψη του οπωσδήποτε δεν είναι αμέλεια. Δεν είναι αφέλεια. Δεν είναι μαλακία. Δεν είναι λάθος.!

    Είναι ατόφιος πολιτικός κωλοπαιδαρισμός.!

    Κι ο πρώην υπουργός είναι καθαρά ένας πολιτικός κωλοπαιδαράς.! Φαντάστηκε την Ελλάδα τσιφλίκι του πατέρα του που ανενόχλητα κι άνευ περιορισμού τινός μπορεί να αλωνίζει κατά το δοκούν. Φαντάστηκε όλους τους έλληνες πολίτες υπηρέτες του χωρίς ίχνος σκέψης για έλεγχο στον πρίγκιπα. Φαντάστηκε πως δεν λογοδοτεί σε κάποια αρχή γιατί, απλά, ο ίδιος είναι η όποια αρχή.!   

     Για κακή του τύχη έτυχε να τον ελέγξουν δύο νεαροί της ομάδας ΔΙΑΣ. Δυο νέοι της εποχής που ίσως να μην γνώριζαν τι εστί Μιχάλης Λιάπης και ποια η συγγένειά του με τον εθνάρχη.!

    Κι η δική του κακή τύχη ήταν κατ αναλογία η καλή τύψη μιας ολόκληρης κοινωνίας για να αντιληφθεί και κατανοήσει ΠΟΙΟΙ ανεκδιήγητοι τύποι έχουν κυβερνήσει αυτήν την έρμη χώρα.!

                          Γ. Σπ. Π.  
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ