2013-12-21 20:15:03
Φωτογραφία για Οδηγός επιβίωσης: Αποφύγετε το περιττό βάρος των εορτών
Μοιάζει αδύνατο να αποφύγουμε τα περιττά κιλά την περίοδο των Χριστουγέννων, υπάρχουν όμως ορισμένες στρατηγικές που θα μας βοηθήσουν να το καταφέρουμε.

Αν ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τις γιορτές χωρίς τύψεις και ενοχές.

1. Μικρά, συχνά γεύματα

Πολλοί πιστεύουν ότι για να αποφύγουν τα κιλά των εορτών πρέπει να μένουν νηστικοί όλη μέρα και να απολαύσουν κάθε λιχουδιά στο γιορτινό τραπέζι. Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι αυτό είναι λάθος, καθώς όταν στερούμε από τον οργανισμό μας την ενέργεια που χρειαζόμαστε δε θα μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις λιγούρες και τους πειρασμούς την υπόλοιπη ημέρα. Ένα καλό πρωινό με αρκετές ποσότητες πρωτεΐνης θα μας βοηθήσει να καταναλώσουμε το γιορτινό γεύμα πιο συνετά και συγκρατημένα.

2. Μικρές, αργές μπουκιές

Η μεγάλη ποικιλία στο γιορτινό τραπέζι μας δυσκολεύει να φάμε με αργό ρυθμό. Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται χρόνο μέχρι να καταγράψει το αίσθημα του κορεσμού κι έτσι οι μπουκιές μας πρέπει να είναι μικρές και αργές.


3. Μικρότερο πιάτο

Το μικρό πιάτο κάνει το φαγητό να φαίνεται πιο χορταστικό σε μικρότερες ποσότητες. Έρευνες δείχνουν ότι ο εγκέφαλος συνδυάζει τον κενό χώρο που υπάρχει στο πιάτο με τις μικρές ποσότητες φαγητού, ενώ τα μικρά πιάτα μας αναγκάζουν να επιλέξουμε μικρότερες μερίδες.

4. Περισσότερες πρωτεΐνες

Οι πρωτεΐνες βοηθούν να αποφύγουμε το περιττό βάρος καθώς μας χορταίνουν πιο γρήγορα. Μπορούμε να επιλέξουμε κοτόπουλο, γαλοπούλα ή κόκκινο κρέας, αναλόγως τι μας αρέσει περισσότερο.

5. Επιλέγουμε υγιεινά λιπαρά

Αποφεύγοντας το βούτυρο και το λάδι γλιτώνουμε θερμίδες, όμως πρέπει να γνωρίζουμε ποια λιπαρά είναι απαραίτητα στη διατροφή μας. Τα λιπαρά χρειάζονται για να πάρουμε ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα απορροφούν τις βιταμίνες που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας. Μπορούμε να πάρουμε τα υγιεινά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά που χρειαζόμαστε από τους ξηρούς καρπούς και το ελαιόλαδο.
Πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ