2013-12-21 21:39:48
Φωτογραφία για ΘΡΥΛΟΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ,ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο ΤΖΟΡΒΑΣ! ΑΠΟΛΛΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-5
Δεν σταματάει πουθενά ούτε ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός!

Οι ερυθρόλευκοι δεν αρκέστηκαν απλώς να αναδειχθούν και τυπικά πρωταθλητές χειμώνα, αλλά συνέχισαν να σπάνε όλα τα ρεκόρ, επικρατώντας 0-5 του Απόλλωνα.

Ο φετινός Ολυμπιακός σαρώνει τα πάντα στο διάβα του. Οι παίκτες του Μίτσελ επικράτησαν και του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, σπάζοντας ακόμα δύο ρεκόρ.

Πραγματοποίησαν τον καλύτερο πρώτο γύρο πρωταθλήματος στην ιστορία του, με 16 νίκες και μία ισοπαλία, ενώ παράλληλα έμειναν αήττητοι για 30ο εκτός έδρας παιχνίδι, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της ομάδας του Νίκου Γουλανδρή. Επιπλέον, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό, θα είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου, μετά το τέλος του πρώτου γύρου.

Στα καθαρά αγωνιστικά Τα γρήγορα γκολ των Φουστέρ (26’), Μανωλά (31’) και Σάμαρη (41’) έκριναν από νωρίς την αναμέτρηση, για να έρθουν δύο ακόμα γκολ από τον Χαβιέρ Σαβιόλα (63’, 80’) και να διαμορφώσουν το τελικό 5-0.


Δοκάρι με τον Σάμαρη οι ερυθρόλευκοι που ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο ένα πολύ κοπιαστικό πρώτο μισό της σεζόν. Με δέκα από το 53’ οι γηπεδούχοι, λόγω αποβολής του Πέτρου Κανακούδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Απλός, λιτός και αποτελεσματικός είναι ι χαρακτηρισμός που ταιριάζει στον Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου της Ριζούπολης. Χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα ψηλά στάνταρ απόδοσης, κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα και εκμεταλλεύτηκε, σχεδόν, όλες τις στημένες μπάλες που κέρδισε γύρω από την περιοχή του Τζόρβα. Ο Φουστέρ άνοιξε το σκορ, ο Μανωλάς... πιστός στο ραντεβού του με τα αντίπαλα δίχτυα έκανε το 2-0, για να κάνει το 3-0 ο Σάμαρης με ένα απίστευτο γκολ.

Από πολύ νωρίς, οι ερυθρόλευκοι διαμόρφωσαν το σκορ και, σχεδόν, έδωσαν σύνθημα… διακοπών. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να είναι στη θέση του οδηγού, να μην έχει απειληθεί ιδιαίτερα και να έχει κλειδώσει ήδη ένα ακόμα τρίποντο, στο τέλος του πρώτου γύρου.

Έχοντας «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο μέρος, οι ερυθρόλευκοι επέλεξαν ένα πιο… χαμηλό τέμπο στο δεύτερο. Σωστή κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς τον Τσόρι που έμεινε στα αποδυτήρια, αλλά με τον Σαβιόλα, ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Τζόρβα και γκολ, μετά από λίγα λεπτά από τον Αργεντίνο, συνέθεταν την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου. Πριν από το γκοκ του Σαβιόλα, ο Μανιάτης είχε σημαδέψει το δοκάρι των γηπεδούχων

Ένα ακόμα γκολ από τον Σαβιόλα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-5, μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό των Κάμπελ και Ολαϊτάν. Ωστόσο όλα ξεκίνησαν από τα πόδια του Ιμπαγάσα, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 65’ και... «γλύκανε» το παιχνίδι του Θρύλου. Το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης έδωσε το σύνθημα για… διακοπές στους ερυθρόλευκους, οι οποίοι παράλληλα έσπασαν και δύο ακόμα ρεκόρ, όπως ήδη αναφέραμε και... ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Δεληζήσης, Αλβάρες, Κόρμπος, Τσοκάνης, Χατζηζήσης, Γκουέλα, Μπάρκογλου (57’ Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος.

Στον πάγκο: Γουμάγιας, Διαμάντης, Τσεμπερίδης, Δημογιάννης, Έγκον.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μπονγκ, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης (57’ Μανιάτης), Μασάντο (65’ Ιμπαγάσα), Κάμπελ, Ντομίνγκεζ (46’ Σαβιόλα), Φουστέρ, Ολαϊτάν.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπάζογλου, Σαλίνο, Σέποβιτς.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ