2013-12-22 16:53:06
Φωτογραφία για Γιατί αν χωρίσατε πρόσφατα δεν πρέπει να μπαίνετε στο Facebook...
Αν πρόσφατα χωρίσατε ή χάσατε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, τότε καλό θα είναι να απέχετε για λίγο από το Facebook και το Twitter, προκειμένου να καταφέρετε να ξεπεράσετε το «πένθος» σας!

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον, τα post και οι εικόνες που αποτυπώνουν τη ζωή μας, επιτείνουν τον πόνο μιας απώλειας, η οποία ισοδυναμεί με πένθος, από το οποίο κάθε άνθρωπος χρειάζεται τον χρόνο του για να συνέλθει.

Ο Νάιτζελ Σάντμπολτ, καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης και επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας Παγκόσμιου Ιστού & Ίντερνετ στο Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον, εξήγησε ότι όταν μας συμβαίνουν άσχημα πράγματα, με τον καιρό τα ξεχνάμε και τα αφήνουμε πίσω μας - και γι’ αυτό θεωρείται “γιατρός” ο χρόνος.

«Όταν, όμως, είναι κάποιος διαρκώς αντιμέτωπος με τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα σχόλια των άλλων, αναβιώνουν διαρκώς στη μνήμη του οι τραγικές στιγμές που έχει περάσει», συμπληρώνει.

Αντί, λοιπόν, ο πόνος να μετριάζεται, πολλαπλασιάζεται, καθώς οι εικόνες και τα μηνύματα «επαναφέρουν» το παρελθόν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη «Daily Mail», ο σερ Σάντμπολτ είναι ένας από τους εξέχοντες ειδικούς που ζητούν να δίνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους χρήστες τους τη δυνατότητα να διαγράφουν ή να αναπροσαρμόζουν τα αρχεία τους.

Πηγή: onmed
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ