2013-12-22 20:14:06
Φωτογραφία για Τσαρλς Νταλάρα: Όχι άλλη δημοσιονομική προσαρμογή
Αντιπαραγωγικά είναι πλέον ο ρυθμός και η έκταση της δημοσιονομικής προσαρμογής με αποτέλεσμα ο κοινωνικός ιστός και το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας να δέχονται τρομερές... πιέσεις, τονίζει ο μέχρι πρότινος εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα.

Ο κ. Νταλάρα σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Καθημερινή υποστηρίζει ότι, αν η τρόικα δώσει στην Ελλάδα άμεσα όλα τα χρήματα που έχει αποφασίσει να της δανείσει, δεν θα υπάρξει ανάγκη για "κούρεμα" του χρέους.

Σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα ο κ. Νταλάρα ανέφερε πως "οι αγορές το λαμβάνουν υπόψη και βλέπουν ως ένδειξη μιας δραματικής δημοσιονομικής αναστροφής, σε σχέση με το πού ήταν η Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια".

"Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι σημαντικό, αλλά πιο σημαντικό είναι να τελειώσει αυτή η διαδικασία ατελείωτων διαπραγματεύσεων για την εκταμίευση ποσών, που στο γενικότερο πλαίσιο, είναι πολύ μικρά" σημειώνει ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του IIF.

Ο επί εικοσαετία επικεφαλής του IIF, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε πρόεδρος της εταιρείας επενδύσεων Partners Group στις ΗΠΑ που διαχειρίζεται κεφάλαια 30 δισ. ευρώ τόνισε πως εταιρείες όπως η δική του, και άλλοι επενδυτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τη γραφειοκρατία, υπερ-ρυθμίσεις και θέματα φορολογίας, γεγονός που συνεχίζει να εμποδίζει τις επενδύσεις στην Ελλάδα περισσότερο από όσο θα έπρεπε.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ