2013-12-23 11:31:06
Φωτογραφία για Δημιουργούν σύλλογο οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης
"Κλείσαμε... ενοικιάζεται... πωλείται" οι πιο συνηθισμένες επιγραφές πλέον σε δρόμους όπου κάποτε η αγορά έσφυζε από "ζωή". Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, οι έμποροι, ο ένας πίσω από τον άλλο ακολουθούν έναν δρόμο που δεν έχει...

γυρισμό. Επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες βάζουν "λουκέτο" η μία μετά την άλλη. Το καταναλωτικό κοινό έχει γυρίσει την... πλάτη του. Οχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη. Η ανεργία, οι μειώσεις σε μισθούς συντάξεις, είχαν αρνητικό αντίκτυπο πρώτα στην αγορά, αφού ένα πολύ μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού μπορεί να ξοδέψει χρήματα μόνο για τα αναγκαία.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι βιοτέχνες, έχουν και τη... δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι τους. Έχουν απέναντί τους τον ΟΑΕΕ και τις εισφορές, που για τους περισσότερους αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να πληρώσουν. Δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν και το αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται με χρέη απέναντι στον Οργανισμό, να χάνουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, να έχουν πέρα από το αρχικό τους χρέος να αντιμετωπίσουν και τους τόκους επί του ποσού... Και ένα ακόμη "αγκάθι". Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ), μέσω του οποίου θα γίνονται οι κατασχέσεις σε οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων.


Σε όλη την Ελλάδα οι ασφαλισμένοι και οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ έχουν αρχίσει να αντιδρούν. Πλέον όμως, η Θεσσαλονίκη προχώρησε ένα βήμα μπροστά. Προχώρησε στη σύσταση του Συλλόγου Ασφαλισμένων - Ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ . Με τη δημιουργία του Συλλόγου θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν με τον ΟΑΕΕ, θα προσπαθήσουν να "δυναμώσουν" τη φωνή τους απέναντι στα όσα τους ζητά να πληρώσουν ο συγκεκριμένος Οργανισμός. Στη συνάντηση που έγινε την Κυριακή ήδη πάρθηκαν ορισμένες αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τη συνέχεια των πράξεων του Συλλόγου και τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν προς στον ΟΑΕΕ.

avriani.makedonias.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ... ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ... ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ