2013-12-23 12:23:04
Φωτογραφία για ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΔΥΟ ΣΕΡΙ ΦΟΡΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
Την τελευταία εξαετία είχε γίνει... συνήθεια οι "αιώνιοι" στον τελικό του Κυπέλλου Μπάσκετ. Φέτος η κλήρωση τα έφερε έτσι ώστε να τα... πουν νωρίτερα, αλλά σε έναν ημιτελικό που θυμίζει αγώνα… τίτλου. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μονομαχούν στο ΟΑΚΑ (19:30, Δημόσια Τηλεόραση) με έπαθλο την πρόκριση στον τελικό με αντίπαλο τον Άρη σε έναν αγώνα που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο στις 9 Φεβρουαρίου.

Οι «πράσινοι» έχουν την έδρα, αφού το ΟΑΚΑ αναμένεται κατάμεστο. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν όμως τη φόρμα και το αήττητο των 23 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις! Αμφότεροι έχουν τεράστιο κίνητρο στο πλαίσιο του νοκ άουτ ημιτελικού Κυπέλλου, αλλά και προβλήματα τραυματισμών.

Ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστικά προβλήματα, αφού Λο και Πέτγουεϊ ακολούθησαν μόνο ένα μέρος του προγράμματος λόγω των προβλημάτων σε μέση και γόνατο αντίστοιχα. Πιθανότατα θα είναι αμφότεροι στη δωδεκάδα, αλλά όλα θα φανούν λίγες ώρες πριν το τζάμπολ. Το τελευταίο πρόβλημα που προέκυψε ακούει στο όνομα Δημήτρης Αγραβάνης, με τον νεαρό φόργουορντ να τραυματίζεται στο χέρι στην τελευταία προπόνηση.


Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος βρέθηκαν, όπως συνηθίζουν πριν από κάθε μεγάλο αγώνα, στην προπόνηση των ερυθρόλευκων στέλνοντας σιωπηλά το μήνυμα για το… 24/24. Οι διοικητικοί ηγέτες της ΚΑΕ, όπως και κανένα άλλο στέλεχός της, δεν θα είναι στο ΟΑΚΑ μετά την κόντρα που προέκυψε με την ομοσπονδία για την παραλαβή των προσκλήσεων.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν προετοιμαστεί όπως πρέπει για τον συγκεκριμένο αγώνα και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους... πάντες μέσα στο ΟΑΚΑ. Οι δύο σερί φορές Πρωταθλητές Ευρώπης ξέρουν τι πρέπει να κάνουν προκειμένου να στείλουν τους "πράσινους" στον... καναπέ τους και να συνεχίσουν οι ίδιοι στο θεσμό και το αήττητό τους!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τον Παναθηναϊκό, είναι ανώτερος, αλλά θα χρειαστεί να το αποδείξει και στο ΟΑΚΑ, αντιμετωπίζοντας το ματς όπως κάθε εκτός έδρας παιχνίδι στην Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι είναι ανώτεροι όχι μόνο επειδή δεν χάνουν (ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση της Euroleague με 10-0, ενώ το "τριφύλλι" με 5 νίκες και 5 ήττες), αλλά κυρίως λόγω του ότι παίζουν καλύτερο μπάσκετ από τους σημερινούς αντιπάλους τους. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παίζει περισσότερο "σκληρή" άμυνα και λειτουργεί καλύτερα στην επίθεση. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έχουν καλύτερη χημεία και ομοιογένεια (παρά τις αλλαγές στο ρόστερ τους), δίχως να εξαρτώνται από τις διαθέσεις ενός ή δύο παικτών (όπως συμβαίνει με το "τριφύλλι"). Όλοι συμμετέχουν, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε κάθε βραδιά όλο και κάποιος διαφορετικός παίκτης θα ξεχωρίσει, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να μην ξέρει από που να προφυλαχθεί. Δίχως να έχουν πιάσει ακόμη τα πολύ υψηλά στάνταρ απόδοση τους, οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν την ποιότητα ώστε να θριαμβεύουν πάντα εκείνοι στο τέλος.

Για αρκετούς παίκτες (Πέτγουεϊ αν παίξει, Ντάνστον, Σίμονς, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς, Παπαπέτρου, Αγραβάνη αν είναι όλα καλά και επιλεχθεί για την 12άδα) θα είναι η πρώτη τους φορά σε ντέρμπι "αιωνίων" στο ΟΑΚΑ και τόσο το προπονητικό-τιμ, όσο και οι... "παλιοί" συμπαίκτες τους, έχουν φροντίσει να τους προετοιμάσουν για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν, κάνοντας τους τα απαραίτητα "φροντιστήρια". Οι "καινούριοι" με την σειρά τους οφείλουν να παρουσιαστούν σε εγρήγορση από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης και φαίνεται πως όλοι τους περιμένουν με ανυπομονησία τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, έχοντας τεράστιο κίνητρο και "δίψα" για τη νίκη.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν και με πάθος, θέληση, τσαμπουκά, δύναμη, αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση, πείσμα, αυταπάρνηση, κρύο αίμα και καθαρή σκέψη σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα, συν την κλάση και την προσωπικότητα των μεγάλων παικτών που κάνουν την διαφορά, θα πάρουν αυτό που θέλουν μέσα στο ΟΑΚΑ, χωρίς να αποπροσανατολιστούν από κανέναν και τίποτα!

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη είδε μόλις χθες βράδυ τους Ματσιούλις και Παππά να προπονούνται κανονικά. Αμφότεροι προέρχονται από μακρά απραξία με θλάση και τραυματισμό στον αγκώνα αντίστοιχα και αποτελεί ερωτηματικό πόσο και… πώς θα αγωνιστούν. Από την άλλη ο Ρόκο Ούκιτς συνεχίζει θεραπεία μετά τη θλάση που υπέστη την Πέμπτη, ιατρικά είναι αδύνατο να αγωνιστεί, αλλά σε έναν τέτοιο «τελικό» είθισται να λένε πως όποιος μπορεί απλώς να περπατήσει… παίζει. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και αντιπροσωπεία οργανωμένων έδωσαν τις απαραίτητες ψυχολογικές... «ντόπες» σε μία ομάδα που τις έχει ανάγκη, αφού η γεμάτη σκαμπανεβάσματα πορεία της έχει προκαλέσει αμφιβολίες για τη δυναμική της κι ενώ επίκειται ο μαραθώνιος του Top 16 στην Ευρωλίγκα. Μάλιστα μία ήττα από τον "αιώνιο" μέσα στο... "σπίτι" τους μπορεί να φέρει ακόμη και εξελίξεις.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα πάνε να κάνουν το παιχνίδι τους στο ΟΑΚΑ, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους ώστε να επιβληθούν, διότι ξέρουν πως αν παίξουν όπως ξέρουν και μπορούν θα κερδίσουν. Οι πράσινοι έχουν πρώτα στο μυαλό τους το πως να σταματήσουν τα "όπλα" των ερυθρόλευκων, πως να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου, ώστε να πετύχουν τον στόχο τους και εκεί είναι η μεγάλη διαφορά!

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Αναστόπουλος, Σχινάς και Τανατζής.

Ο αποψινός αγώνας είναι μόνο ο δεύτερος από τους μίνιμουμ πέντε (δύο για το Top 16 κι ένας ακόμη για τον δεύτερο γύρο της Α1) και μάξιμουμ… έντεκα (αν συναντηθούν στους τελικούς της Α1 και στο Final 4) που θα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο "αιώνιοι" της Ελλάδας.

ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ! ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΔΥΟ ΣΕΡΙ ΦΟΡΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ