2013-12-24 10:40:06
Φωτογραφία για Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Β. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ
Πάθος, αποφασιστηκότητα, χαμηλός ρυθμός έκριναν το ντέρμπι "αιωνίων", με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να αναλύει στο "gazzetta.gr" την εικόνα του ματς. Η κίνηση ματ του Πεδουλάκη και τα χαμένα ριμπάουντ!

Ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου και η αποφασιστηκότητα, το πάθος των «πρασίνων» έφεραν την πρόκριση κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Τι είχε παραπάνω η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη στη μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αναλύει την εικόνα των δυο ομάδων, τα πλάνα τους και παρουσιάζει τα κλειδιά της επιτυχίας του τριφυλλιού.

1) Ο Παναθηναϊκός είχε χαμηλό ρυθμό!

«Ο Παναθηναϊκός έριξε πολύ χαμηλά τον ρυθμό και ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση του αγώνα να ανεβάσει το επίπεδο. Πολύ χαμηλός ο ρυθμός, οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, δεν άφησαν τους «ερυθρόλευκους» να ανοίξουν το παιχνίδι και έτσι κυριάρχησαν. Ο χαμηλός ρυθμός έφερε χαμηλό σκορ κάτι που μόνο τον Παναθηναϊκό θα ευνοούσε«.


2) Χαμένα αμυντικά ριμπάουντ

«Ο Ολυμπιακός έχασε ριμπάουντ, πολλά αμυντικά ριμπάουντ και ήταν ακόμα ένας βασικός λόγος που δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός με 15 επιθετικά βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να ανεβάσουν ρυθμό».

3) Υπεροχή στο post game

«Ο Παναθηναϊκός είχε πολλά ποσταρίσματα, υπεροχή και σε αυτό το κομμάτι, με τον Ματσιούλης να τα καταφέρνει σωστά και σε αυτό το κομμάτι. Επαναλαμβάνω πως το χαμηλό επίπεδο στο σκορ ήταν ό,τι καλύτερο για το «τριφύλλι».

«Δυνατό ματς, πράσινο πάθος»

Ακόμα ένα physical game, με το Ελληνικό πρωτάθλημα να δείχνει τη δύναμη και τον χαρακτήρα του. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στάθηκε στην ένταση του ματς, αλλά και στο πάθος του Παναθηναϊκού. «Ηταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, σκληρό με ένταση και τους παίκτες του Παναθηναϊκού να είναι παθιασμένοι για τη νίκη. Η άμυνα του Παναθηναϊκού έφερε σε μεγάλο βαθμό και τη νίκη, αφού αν άνοιγε το ματς δεν θα είχε καμία τύχη. Ο Ολυμπιακός είναι μια παραγωγική ομάδα, αθλητική ομάδα, αλλά σήμερα δεν μπόρεσε να τρέξει. Οι ανατροπές ήρθαν με ταχύτητα, ανοιχτά ματς, αλλά σήμερα ο Παναθηναϊκός του το στέρησε».

«Αυτοί ξεχώρισαν...»

Ποιος ήταν ο παίκτης – κλειδί, ποιος άλλαξε τη μοίρα του αγώνα; Ο «Τίγρης» στάθηκε στην αποφασιστηκότητα των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη τονίζοντας: « Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήθελαν περισσότερο τη νίκη, έδειξαν από την αρχή της αναμέτρησης πολύ πάθος και αρκετοί παίκτες είχαν τα διαστήματά τους. Η καλή αρχή του Παππά, τα ποσταρίσματα του Ματσιούλης, το καθαρό μυαλό του Διαμαντίδη, τα επιθετικά του Λάσμε και τα σουτ του Μπράμος έδιναν στον Παναθηναϊκό ώθηση, αλλά και ανάσες όποτε τις χρειαζόταν».

Η κίνηση ματ του Πεδουλάκη

Ο Αλεξανδρής στάθηκε στην κίνηση ματ του Πεδουλάκη, κάτι πρωτόγνωρο που όμως θα ξαναδούμε στα επόμενα ντέρμπι «Ο Πεδουλάκης έβαλε ψηλό παίκτη στον Σπανούλη, πήγε ο Γκιστ πάνω του, κάτι που προκάλεσε τον «εγκλωβισμό» του αρχηγού των ερυθρόλευκων. Ο Σπανούλης δεν μπόρεσε το πικ εν ρολ, ο Ολυμπιακός δεν αντέδρασε σωστά και ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι».

Ο «Τίγρης» μίλησε για τη  διαιτησία καταλήγοντας: «Ηταν πολύ καλή, σε ένα δύσκολο ματς. Αυτό πρέπει να τονιστεί, πως οι διαιτητές τα πήγαν περίφημα και έβγαλαν εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ