2013-12-29 19:46:07
Φωτογραφία για Εν Δράσει: Χαμένες….επενδύσεις… στη Νοτιοδυτική Μαγνησία
Η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει» με την ευκαιρία της θετικής γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας , για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Κατασκευή και λειτουργία Λιμενικών Εγκαταστάσεων Εξυπηρέτησης Βιομηχανικών Μονάδων του Ομίλου ΣΑΡΑΤΟΓΚΑ ΑΕ», στη θέση «Στόμιο» στον όρμο Σούρπης του Δήμου Αλμυρού

Κύριε Διευθυντά, με την ευκαιρία της θετικής γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας , για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Κατασκευή και λειτουργία Λιμενικών Εγκαταστάσεων Εξυπηρέτησης Βιομηχανικών Μονάδων του Ομίλου ΣΑΡΑΤΟΓΚΑ ΑΕ», στη θέση «Στόμιο» στον όρμο Σούρπης του Δήμου Αλμυρού, θέλουμε να καταθέσουμε μερικές απόψεις, αλλά να αναφερθούμε και σε πραγματικά περιστατικά, γι΄ αυτή την «επένδυση», αλλά και για άλλες που κατά καιρούς μας παρουσιάζονται στη περιοχή μας και αντιδρούν!!! οι πολίτες αλλά και οι θεσμοθετημένοι φορείς του Αλμυρού.


Η «επένδυση» αυτή λοιπόν των 500.000.000 εκ. ευρώ!!!! και των 200 θέσεων!!! εργασίας, πρόκειται να γίνει στη θέση «Στόμιο», στη περιοχή της Σούρπης, όπου σε ακτίνα 500μ!!, υπάρχουν εν λειτουργία τέσσερα λιμάνια, της SOVEL, της ΑΓΕΤ, του (πρώην ΕΛΣΙ) και του ΛΟΥΛΗ, σε μια περιοχή που ήταν ενταγμένη μαζί με το δάσος Κουρί, στη NATOURA !!! και έγινε απένταξη της , από την τότε Υφυπουργό Περιβάλλοντος κα Ρ. Ζήση!!! προκειμένου να γίνουν οι λιμενικές εγκαταστάσεις στο Λιμάνι του ΛΟΥΛΗ!!.

Η δημιουργία λοιπόν και πέμπτου Λιμανιού στη περιοχή, θα δημιουργήσει μεγάλη συμφόρηση…. πλοίων στη περιοχή, οπότε πρέπει να δημιουργηθεί οπωσδήποτε…, ένας σταθμός ελέγχου εισόδου και εξόδου των πλοίων!!! και ας υποθέσουμε ότι στο καινούργιο λιμάνι του Ομίλου ΣΑΡΑΤΟΓΚΑ ΑΕ, (αν δείτε την επένδυση, φωνάξτε και τη Νικολούλη που θα ψάχνει τους επενδυτές…..), καταφέρνει παρά την συμφόρηση και τον συνωστισμό…., να δέσει πλοίο για την φορτοεκφόρτωση, των ελαίων και των ελιών της περιοχής…, πρέπει να περιμένει ελλιμενισμένο ίσα με 5 χρόνια, προκειμένου να γεμίσει από τη συγκομιδή των πέντε χρόνων Είναι απορίας άξιον, οι πανηγυρισμοί του έμπειρου Περιφερειάρχη Κου Αγοραστού, για τη θετική γνωμοδότηση της ΜΠΕ στο περιφερειακό Συμβούλιο, στη παραπάνω επένδυση, δεδομένου της αρνητικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, του Τοπικού Συμβουλίου Αμαλιάπολης, των αλιέων της περιοχής, του Δικτύου Συλλόγων – ΜΚΟ Αλμυρού, πως γνωμοδότησε θετικά για μία επένδυση και μία Εταιρεία που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά…, ποιος κοροϊδεύει ποιον.

Για την ιστορία δε να αναφέρουμε ότι, οι ίδιοι επενδυτές….., αλλά με την επωνυμία MEDITERRANEAN TERMINAL S.A, κατέθεσαν νέα πρόταση για έκτο λιμάνι!!! στη ίδια περιοχή, με τον ίδιο προϋπολογισμό και θέσεις εργασίας, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ. αρ. 137/2013 απόφασή του, οι κάτοικοι και οι φορείς απάντησαν πάλι αρνητικά, ίσως αυτοί κάτι περισσότερο ξέρουν….

Οπότε Κύριε Περιφερειάρχη, όταν έλθει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επειδή είσθε θετικός στις επενδύσεις, θα γνωμοδοτήσετε θετικά για έκτο λιμάνι !!!!, ποιος μας πιάνει εμάς τους ιθαγενείς μετά, έξι !!!!λιμάνια στη περιοχή μας!!!!

Ας αναφέρουμε και πάλι για την ιστορία, μερικές χαμένες επενδύσεις που ήταν να γίνουν στη περιοχή μας, η οποία σημειωτέον, προσελκύει μόνο τις ρυπογόνες επενδύσεις, οι οποίες κατά σύμπτωση… μόνο στη περιοχή μας βρίσκουν ανταπόκριση από τις κρατικές αρχές, τι να πρωτοθυμηθούμε:

Εγκατάσταση εργοστασίου παραγωγής ρεύματος από Λιθάνθρακα!!, με πολλές θέσεις εργασίας (σε όσους θα ζούσαν….), μεταφορά σκραπ!!, πετρελαίων Μαμιδάκη!! και άλλων οχλουσών δραστηριοτήτων!!, από το λιμάνι του Βόλου στο λιμάνι του Αλμυρού!!, μετεγκατάσταση της ΑΓΕΤ από την Αγριά Βόλου στη Κεφάλωση Αλμυρού!!!, θάψιμο 2.500 τόνων χαλασμένης μπανάνας, στη χωματερή Αλμυρού!!, και η μεγάλη επένδυση βέβαια στις Νηες, όπου αποδείχθηκε ότι η έκταση των 3.000 στρ, ανήκει στο δημόσιο (στους δημότες δηλαδή). Η μελετητική Εταιρεία που έκανε τα μεγαλεπήβολα σχέδια και τις μελέτες, έχει στα χέρια της, δύο τελεσίδικες αποφάσεις, για να εισπράξει από την υποτιθέμενη κατασκευαστική εταιρεία GOLFING AE, το ποσό των 700.000ευρώ και έχει ήδη προχωρήσει στη κατάσχεση της βίλλας της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, για το ποσό των 279.000 ευρώ και προχωρά και στη κατάσχεση της υπόλοιπης αγροτικής γης, την οποία πούλησε η Μητρόπολη αλλά ανήκει στο δημόσιο…..

Αυτές είναι μερικές επενδύσεις που θέλουν να μας φέρουν στο τόπο μας, για να τον αναπτύξουν και να εισρεύσει πακτωλός χρημάτων και οι οργανωμένοι φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά και οι Φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν τους αφήνουμε!!!!

Τελικά γιατί τόση περιφρόνηση, τόσο μίσος, τι σας έχουμε κάνει κύριοι; Ποιες είναι οι κρυφές σας σκέψεις; Τι μέλλον επιφυλάσσετε για τον τόπο μας; Η φιλοδοξία σας είναι να μας μετατρέψετε σε ανθρώπους δίχως δύναμη; Σε ανθρώπους που θα εκτελούν μόνο όσα τους επιβάλλονται εκ των άνω δίχως αντίρρηση, υπηκόους δηλαδή και όχι Πολίτες;

Μα καλά θέλετε να μας κάνετε να πιστέψουμε πως έργα υποδομής και ανάπτυξης, είναι η εγκατάσταση αυτού του τύπου των επενδύσεων στον τόπο μας;

Να είστε σίγουροι ότι, η ανάπτυξη θα προέλθει από αυτά που θα προτείνουν οι πολίτες… και επί τέλους να συνταχθείτε με τις αποφάσεις και τα συμφέροντα των πολιτών, τα οποία συχνά επικαλείσθε…. και των οποίων την άποψη ποτέ δεν συμμερίζεστε και δεν υλοποιείτε.

Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει»

ΥΣ: Και πάλι για την ιστορία, η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει», χρησιμοποιώντας πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έφερε μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας και καταπολέμησης της ανεργίας των νέων, στη περιοχή του Αλμυρού και της Μαγνησίας γενικότερα, τη διετία 2012-2013 πάνω από 180 θέσεις εργασίας , πεντάμηνης και επτάμηνης απασχόλησης και 1.000.000 ευρώ, αναδεικνύοντας προστατεύοντας και φυλάσσοντας, τα ιστορικά μνημεία της Μαγνησίας, αυτοί οι μεγαλοεπενδυτές πότε θα μας αφήσουν έστω ένα ευρώ…… και δεν θα προκαλούν συνεχώς τη τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο;

almyrosinfo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Μιλούν τα έγγραφα πλέον...»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Μιλούν τα έγγραφα πλέον...»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ