2013-12-30 08:34:13
Φωτογραφία για ΣΑΒΒΙΔΗΣ : ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ!
Ο Ηλίας Σαββίδης μίλησε στον «Γαύρο» για την πορεία του Ολυμπιακού στο πρώτο μισό της χρονιάς, την πρόκριση των ερυθρόλευκων στους «16» του Champions League, αλλά και τις πιθανότητες που έχουν να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τελευταίο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό ήταν στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα. Εκεί η ομάδα έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο και σκόραρε παράλληλα και πολλά τέρματα. Ενα σχόλιο για το συγκεκριμένο ματς;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όπως όλοι είδαμε ήταν ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός το πήρε πολύ εύκολα. Νομίζω ότι δεν έχει μεγάλο νόημα να σχολιάσω αυτή τη νίκη και το λέω από την άποψη ότι δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις με τις άλλες ελληνικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μπροστά και δεν έχει αντίπαλο. Και όχι μόνο αγωνιστικά. Είναι μπροστά σε θέματα άλλα. Όπως στη νοοτροπία, στα διοικητικά… Θα πω απλά ότι ήταν ένα καλό κλείσιμο του 2013 και η ομάδα συνέχισε αυτό που ξεκίνησε από την αρχή της σεζόν. Είμαι σίγουρος ότι στο 2014 θα υπάρξουν καλύτερες μέρες για τον Ολυμπιακό. Θα αποκτήσει περισσότερο ρυθμό.


Ε: Πάντως ο Ολυμπιακός μπορεί μην έχει αντίπαλο, προσπαθεί να βάλει πολλά γκολ σε κάθε ματς... Δεν είναι αδιάφορος.

Α: Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα. Είναι όλοι τους ενωμένοι και θέλουν το καλύτερο. Έχουν τον πρόεδρο, Βαγγέλη Μαρινάκη, κοντά τους και είναι μία γροθιά. Γι’ αυτό γίνεται αυτό Ε: Και όσοι μπαίνουν σκοράρουν. Υπάρχει πλουραλισμός και η απουσία του Μήτρογλου καλύφθηκε.

Α: Στον Ολυμπιακό υπάρχει ανταγωνισμός. Αλλά υγιής ανταγωνισμός. Όποιος μπαίνει μέσα στο γήπεδο θέλει να αποδείξει στον Μίτσελ ότι αξίζει να έχει θέση στην ενδεκάδα. Και εδώ θέλω να πω ότι σ’ αυτό παίζει μεγάλο ρόλο ο προπονητής του Ολυμπιακού. Αυτός το δημιούργησε αυτό. Ο Μίτσελ είναι αντάξιος του ποδοσφαιρικού του ονόματος. Είναι τιμή για τον Ολυμπιακό που τον έχει στον πάγκο. Ο καθένας, λοιπόν, θέλει να δείχνει ότι αξίζει να αγωνίζεται και αυτό κάνει μόνο καλό στην ομάδα. Το πρωτάθλημα θα το πάρει δίκαια φέτος η ομάδα. Και αυτό μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά έτσι είναι. Οι άνθρωποι που προσπαθούν να ψάχνουν να βρουν πράγματα για να πολεμήσουν τον Ολυμπιακό έχουν κόμπλεξ. Πρέπει να κοιτάξουν να βελτιώσουν τις ομάδες τους πρώτα και μετά να σχολιάζουν τον Ολυμπιακό. Γιατί όσο δεν κοιτάς την κατάστασή σου τόσο μίζερος γίνεσαι.

Ε: Ένα σχόλιο για τον Σαβιόλα;

Α: Τεράστιο όνομα. Ήρθε με περγαμηνές και θέλω να πιστεύω ότι θα κρατήσει το επίπεδό του και θα μείνει σε υψηλά στάνταρ. Το ότι έχει παίξει μεταξύ άλλων σε Μπάρτσα, Ρεάλ και Αργεντινή, τα λέει όλα. Θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στο Champions League.

Ε: Για το Champions League και την πρόκριση;

Α: Ο Ολυμπιακός άξιζε την πρόκριση και με το παραπάνω. Θα μπορούσε να πάρει και άλλους βαθμούς. Το γεγονός ότι προκρίθηκε την τελευταία στιγμή με την Άντερλεχτ δεν ήταν αυτό που έπρεπε. Μπορούσε το ματς αυτό στο Καραϊσκάκη να ήταν σαν φιλικό. Θα μπορούσε να είχε παραπάνω βαθμούς στον όμιλο. Όπως με την Παρί ήταν θέμα ατυχίας και αδράνειας που έχασε δύο φορές... Στο Καραϊσκάκη, εγώ νόμιζα ότι έβλεπα την Μπαρτσελόνα. Αλλά μη γυρνάμε πίσω. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε δίκαια.

Ε: Για τη Μάντσεστερ;

Α: Η Μάντσεστερ είναι μεγάλο μέγεθος. Είναι κακό για τον Ολυμπιακό ότι έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα. Γιατί έτσι ίσως αφοσιωθεί… πολύ στην Ευρώπη. Υπάρχει μία μεταβατική περίοδος της αλλαγής του προπονητή και ο Ολυμπιακός μπορεί να την εκμεταλλευτεί. Η άποψή μου είναι να μπει και να παίξει ελεύθερα. Να πάει να χαρεί ο Ολυμπιακός την πρόκριση. Να τα παίξει και να τα δώσει όλα. Και από εκεί και πέρα, ό,τι βγει. Είναι επιτυχημένη η πορεία πάντως μέχρι στιγμής! Οι παίκτες έχουν καλή ψυχολογία, κοιτάνε όλες τις ομάδες στα μάτια. Η ψυχολογία έρχεται από τα παιχνίδια και την απόδοση. Ο Ολυμπιακός φέτος τα βάζει με μεγαθήρια και τους παίζει στα ίσα. Και γι’ αυτό έχει μεγαλώσει ευρωπαϊκά και θεωρώ ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Οι παίκτες πιστεύουν στους εαυτούς του και ο Ολυμπιακός πιστεύει στην ομαδικότητα. Έτσι τα βλέπω μέχρι στιγμής. Δεν πρέπει να... παρασεβαστούμε τη Μάντσεστερ. Ο πολύς σεβασμός γίνεται φόβος.

Ε: Μία ευχή για τον νέο χρόνο;

Α: Να έχουμε υγεία και να είμαστε καλά ψυχολογικά. Να μας φύγει η μελαγχολία και να είμαστε χαρούμενοι. Μέσα από την ψυχή μου εύχομαι να υπάρχει χαμόγελο πραγματικό στους Έλληνες!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Ντροπή μας!»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Ντροπή μας!»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ