2013-12-31 12:40:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Τέλος...κυκλοφορίας λόγω τελών - Πόσες πινακίδες αυτοκινήτων κατατέθηκαν
Ακόμα κι αν είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην οικογένεια και είναι άκρως απαραίτητο, το κόστος συντήρησης το καθιστά "πολυτέλεια". Η κατάθεση πινακίδων στις εφορίες της Πάτρας αυξήθηκαν κατά 100%, σε σχέση με πέρυσι, εκτιμούν στελέχη τους.

Τα τέλη κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με το κόστος ασφάλειας, καυσίμων και συντήρησης έφεραν το...τέλος κυκλοφορίας για πολλά αυτοκίνητα.

Έως χθες, προτελευταία μέρα του χρόνου, είχαν κατατεθεί περισσότερες από 5.000 πινακίδες αυτοκινήτων. Στα αρμόδια γραφεία της Α΄ και Γ΄ΔΟΥ Πατρών υπήρχε μεγάλη κίνηση.

Στη Γ ΔΟΥ συνολικά είχαν κατατεθεί 3.500 πινακίδες και χθες μόνο έφτασαν τις 500.

Στην Α΄ΔΟΥ όλο το χρόνο κατατέθηκαν 1450 πινακίδες και χθες 220.

Σήμερα τελευταία ημέρα του χρόνου, συνχίζεται ο Γολγοθάς φορολογουμένων σε τράπεζες κι εφορίες, καθώς επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί παράταση στην προθεσμία καταβολής των τελεών κυκλοφορίας.


Να σημειωθεί ότι οι ΔΥΟ θα είναι ανοικτές μέχρι τις 12 το μεσημέρι ενώ θα είναι κλειστές για το κοινό στις 2 και 3 Ιανουαρίου.

Έως σήμερα δεν έχουν πληρωθεί περίπου 1,3 εκατομμύρια βεβαιώσεις από το σύνολο των 5,5 εκατ. βεβαιώσεων τελών κυκλοφορίας.

Οι νέες βεβαιώσεις με τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν την 1η Ιανουαρίου στο Taxisnet και οι υπερήμεροι θα πρέπει να τις εκτυπώνουν και να πηγαίνουν στις τράπεζες για να πληρώσουν.

Από τις αρχές Νοεμβρίου πάνω από 90.000 οχήματα τέθηκαν σε ακινησία με τους ιδιοκτήτες να καταθέτουν τις πινακίδες, ώστε να μην πληρώσουν τέλη.

Η προθεσμία για την κατάθεση πινακίδων εκπνέει επίσης στις 31 Δεκεμβρίου.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ