2013-12-31 20:50:16
Φωτογραφία για Μήνυμα ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου για το νέο έτος 2014
Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ),

Καλωσορίζοντας το νέο έτος, απευθύνω σε σας και τις οικογένειές σας εγκάρδιο χαιρετισμό και τις θερμότερες ευχές μου για υγεία, πρόοδο και ευημερία, ατομική και οικογενειακή. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας είναι ένας χώρος όπου εξακολουθούν να αντέχουν, να ανθίστανται οι αρχές και οι αξίες που καθόρισαν την πορεία του Έθνους μας δια μέσου των αιώνων.

Δεν υπέστειλαν ποτέ τη σημαία της αξιοπρέπειας και της εθνικής υπερηφάνειας.

Η συγκυρία είναι πραγματικά δύσκολη. Και σχετική αξία έχει πλέον να αναρωτιόμαστε πώς και γιατί φτάσαμε εδώ. Σημασία έχει τι κάνουμε από εδώ και πέρα.

Προϋπόθεση, όμως, για να προχωρήσουμε μπροστά είναι να ξαναβρούμε τον καλό μας εαυτό, να απαλλαγούμε από όλα εκείνα τα ελαττωματικά στοιχεία που μας κληροδότησε το παρελθόν.


Να ξαναφτιάξουμε το κράτος, να ανασυντάξουμε τους θεσμούς και να καλλιεργήσουμε ανάμεσά μας σχέσεις αλληλεγγύης, ομοψυχίας και εθνικής συνεννόησης, βασικές προϋποθέσεις για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να προχωρήσουμε με δυναμισμό και αισιοδοξία μπροστά, ανταποκρινόμενοι και στην κληρονομιά όλων εκείνων που προηγήθηκαν ημών, αλλά και στις απαιτήσεις των νεότερων γενεών.

Εδώ, σε αυτό το χώρο, εξακολουθεί σταθερά να υπάρχει η Ελλάδα του καθήκοντος, της τιμής, των αξιών.

Με την καθημερινή σας πρακτική, τη σημαντική εθνική σας προσφορά, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, συνεχίζετε να επιτελείτε με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο την αποστολή σας στο πλαίσιο του Συντάγματος και στο όνομα του ελληνικού λαού,  αποδεικνύοντας έτσι ότι ο Έλληνας πολίτης μπορεί και πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος.

Το αξιόμαχο των ελληνικών όπλων και η ποιότητα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, συγκέντρωσε για μια ακόμη χρονιά, μέσα από τις πολυδιάστατες δραστηριότητες που επιτελέσατε με απόλυτη επιτυχία, το θαυμασμό και την εκτίμηση όχι μόνο της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των φίλων και Συμμάχων της χώρας μας.

Το εθνικό αμυντικό μας σύστημα βρίσκεται σε άξια χέρια, με στελεχιακό δυναμικό καταρτισμένο, υπερήφανο, που ασκεί τα καθήκοντά του με αξιοπρέπεια και ευθύνη, πάνω από όλα όμως με αποφασιστικότητα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αγρυπνούν, είναι σε διαρκή ετοιμότητα, έχουν πλήρη επίγνωση της εθνικής τους αποστολής και αίσθηση του δημοσίου και εθνικού καθήκοντός τους, προασπιζόμενες την ακεραιότητα και ανεξαρτησία της χώρας και τη Δημοκρατία.

Το 2013, καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια με στόχο να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Σε ένα περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων και υποχρεώσεων ενισχύσαμε  την αμυντική ικανότητα και την αποτρεπτική μας ισχύ. Επαναφέραμε και εκτελέσαμε μεγάλες εθνικές ασκήσεις και ενεργοποιήσαμε σημαντικά οπλικά συστήματα. Και αυτό το καταφέραμε, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις τρέχουσες δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας και τις προτεραιότητες της Πολιτείας.

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Στη νέα χρονιά, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τασσόμενες όπως πάντα στην πρώτη γραμμή, αφοσιωμένες στην υψηλή τους αποστολή, θα λειτουργήσουν ως πυλώνας για την προαγωγή της εθνικής προσπάθειας για ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Να  μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη. Θα αφήσουμε πίσω όλα αυτά που μας πίκραναν, μας στεναχώρησαν, μας προβλημάτισαν και θα ανοίξει μία καινούρια αισιόδοξη περίοδος για το Έθνος και τον λαό μας.

Σε ότι με αφορά, ζώντας μαζί σας καθημερινά την εθνική υψηλή αποστολή  σας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, είμαι υπερήφανος που υπηρετώ κοντά σας αυτή τη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, στο όνομα της Ελληνικής Πολιτείας.

Εύχομαι το 2014, που ξεκινά και με την Ελληνική προεδρία της ΕΕ, η οποία ως  βασική προτεραιότητά της έχει την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια, πέρα από το συμβολισμό και τη σημασία που αυτό προσδίδει στη χώρα μας, να είναι έτος ειρήνης, σταθερότητας, κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης, δημιουργίας, προσωπικής και οικογενειακής επιτυχίας για όλες και όλους σας.

Χρόνια Πολλά.

                                                                    

                                                                     Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας

                                                                     Δημήτρης Λ. Αβραμόπουλος
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ