2014-01-01 11:24:21
Φωτογραφία για ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ (VIDEO)
Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία για πέμπτη φορά από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1981. Η ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκινά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη, η οποία ύστερα από μια εξαετή κρίση, ετοιμάζεται να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι προτεραιότητες που έχει θέσει η ελληνική προεδρία πάνω στους οποίους θα εργαστεί είναι η ανάπτυξη και η απασχόληση, η εμβάθυνση της ΟΝΕ, η διαχείριση της μετανάστευσης, καθώς και η προώθηση της θαλάσσιας πολιτικής. Κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας θα διεξαχθούν 14 άτυπες υπουργικές Σύνοδοι στην Αθήνα, 35 συνεδριάσεις υψηλού επιπέδου, 57 συναντήσεις ομάδων εργασίας και 33 συνέδρια ή σεμινάρια.

«Η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους και σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Και τούτο διότι οι επόμενοι έξι μήνες θα αποτελέσουν σημαντικό ορόσημο όχι μόνο για την Ελλάδα, που εξέρχεται από μια κρίση που υπέβαλε τον ελληνικό λαό σε σκληρές θυσίες, αλλά και για την Ένωση στο σύνολό της, καθώς ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπη» αναφέρει στο μήνυμα του ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και προσθέτει ότι «οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες και τις ανησυχίες όλων των Ευρωπαίων πολιτών: ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, με έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας – ιδιαίτερα των νέων –  και την προώθηση επενδύσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας στην πραγματική οικονομία
. Εμβάθυνση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ένωσης και της Ευρωζώνης, εφαρμογή της πρόσφατης συμφωνίας για την τραπεζική ένωση και υλοποίηση του συστήματος εγγύησης των καταθέσεων. Ενίσχυση της ασφάλειας των κοινών μας συνόρων, μέσω της ανάληψης πολιτικών και πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και προώθηση της κινητικότητας που θα διευκολύνει την ανάπτυξη σε έναν χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης».

 ''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ