2014-01-01 23:31:05
Φωτογραφία για Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Τριπολιτσάς
Εις πάσαν τήν γήν εξήλθεν ο φθόγγος σου, ως δεξαμένην τόν λόγον σου, δι' ού θεοπρεπώς εδογμάτισας, τήν φύσιν τών όντων ετράνωσας, τά τών ανθρώπων ήθη κατεκόσμησας, Βασίλειον Ιεράτευμα, Πάτερ Όσιε, Χριστόν τόν Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν τό μέγα έλεος

Το πρωί της Τετάρτης 1η Ιανουαρίου 2014, πρώτη ημέρα του νέου έτους, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως και εν συνεχεία την Δοξολογία επί τη εισόδω ημών εις τον νέον ενιαυτόν της χρηστότητος του Κυρίου, τη παρουσία των Αρχόντων και του πιστού Λαού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάντες οι ευλογημένοι Ενορίτες και οι συμμετέχοντες Τριπολίτες στις ως άνω Ιερές Ακολουθίες αψήφισαν τον βροχερό καιρό και το τσουχτερό κρύο και βρέθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, λαμβάνοντας την ευλογία του Αγίου.

Οι συμμετέχοντες στην πανήγυρη ενθουσιάστηκαν με τις ενέργειες του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου οι οποίες σχετίζονται με την ευπρέπεια, συντήρηση και ανακαίνιση του Μητροπολιτικού Ναού της Τριπόλεως.


Τέλος μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμή του Αγίου Βασιλείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δέχθηκε τις ευχές τόσο των Κληρικών και των Λαϊκών όσο και των Αρχόντων της Αρκαδίας στο Επισκοπικό Μέγαρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το απόγευμα της Τετάρτης 1η Ιανουαρίου 2014 θα τελεσθεί στον ως άνω Ιερό Ναό Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση του Αγίου Βασιλείου, ενώ την Πέμπτη 2α Ιανουαρίου από πρωίας θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο δια τους μακαριστούς Ιερείς - Εφημερίους οι οποίοι διακόνησαν επαξίως τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Τριπολιτσάς.

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2014
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ