2014-01-02 06:22:01
Φωτογραφία για To Κολοράντο άλλαξε χρονιά με φτιαγμένο κεφάλι! Ελεύθερη η χρήση και η πώληση μαριχουάνας στην πολιτεία των ΗΠΑ απο 1η Ιανουαρίου
Για περισσότερα από 70 χρόνια, η πώληση της μαριχουάνας για ψυχαγωγική χρήση έχει απαγορευθεί ποινικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως αυτή η απαγόρευση, δεδομένου ότι υπάρχει εδώ και δεκαετίες, έληξε την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Τα ιστορικά πρώτα, νόμιμα καταστήματα (επιλεγμένα φαρμακεία) πώλησης μαριχουάνα ,όχι για φαρμακευτικούς λόγους, άνοιξαν χτες και πλέον το Κολοράντο είναι η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που επιτρέπει την κατανάλωση για να μπορεί να ελέγχει και να ρυθμίζει τη βιομηχανία της μαριχουάνας .

Ο Tom Angell,πρόεδρος της ομάδας που ηγείται της μεταρρύθμισης των ναρκωτικών μαριχουάνα δήλωσε ότι "Αυτή είναι μια μεγάλη μέρα. Με αυτό που κάνει το Κολοράντο σήμερα και αυτό που θα κάνει και η πολιτεία της Ουάσιγκτον και η Ουρουγουάη αργότερα αυτό το έτος, είμαστε σε θέση επιτέλους να δείξουμε στον κόσμο τα οφέλη από τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας. Φέρνοντας την αγορά πάνω από το έδαφος και όχι στις κακόφημες συνοικίες και στο έγκλημα θα δημιουργηθούν φορολογικά έσοδα, νέε θέσεις εργασίας και θα εξαλείψουν από τα χέρια των βίαιων καρτέλ ναρκωτικών και τις συμμορίες που ελέγχουν το εμπόριο τα χρήματα."


Σύμφωνα με την ομάδα (MED), του οργανισμού που ρυθμίζει τη βιομηχανία μαριχουάνα στην πολιτεία, περισσότερες από 300 επιχειρήσεις στο Κολοράντο έχουν αρχίσει να λαμβάνουν άδειες του κράτους και των τοπικών αρχών για να λειτουργούν νόμιμα, αλλά μόνο μερικές δεκάδες λιανοπωλητές ήταν σε θέση να ολοκληρώσουν την αυστηρή διαδικασία έγκρισης και ελέγχου στο χρόνο που πέρασε και να καταφέρουν να ανοίξουν τις πόρτες τους την 1η Ιανουαρίου. Περίπου είκοσι βρίσκονται στο Ντένβερ ενώ δεκάδες άλλα καταστήματα αναμένεται να ανοίξει σε ολόκληρη την πολιτεία τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

sevenews7.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα αντίδοτα στο hangover!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα αντίδοτα στο hangover!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ