2014-01-03 10:59:05
Φωτογραφία για Άδωνις: Να προτείνει ισοδύναμα το ΠΑΣΟΚ για τα 25 ευρώ
Να προτείνει ισοδύναμα μέτρα -αν επιμένει στη διαφωνία του για τη θέσπιση εισιτηρίου 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία- κάλεσε το ΠΑΣΟΚ... ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Δεν χρειάζεται να αντιδικήσουμε. Αν το ΠΑΣΟΚ λεει ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο, το οποίο έχουμε ψηφίσει δυο φορές, και το Νοέμβριο του 2012 και στο μεσοπρόθεσμο, πρέπει να προτείνει δημοσιονομικά ισοδύναμα. Δεν μπορεί να γίνεται με όρους τηλεοπτικής ή ιδεολογικής αντιπαράθεσης ο διάλογος, αλλά να γίνεται πρακτικά» επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

«Δεν είναι καθόλου αντιλαϊκό μέτρο, το υπερασπίζομαι. Είναι πολύ λογικό, αποτελεί είδος κοινωνικής μεταβίβασης για να παρέχονται υπηρεσίες υγείας στους απόρους» εξήγησε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι τα 40 εκατομμύρια ευρώ που θα προέλθουν από το 25ευρο θα παραμείνει στα νοσοκομεία για την κάλυψη της φαρμακευτικής δαπάνης για τους απόρους, ενώ από το 1 εκατ. ευρώ στις συνταγές υπολογίζεται το κράτος εκτιμάται ότι θα εισπράξει 70 εκατ. ευρώ.

Δήλωσε επίσης ότι από το μέτρο των 25 ευρώ για τα νοσήλια εξαιρούνται και οι στρατιωτικοί, ενώ δεν θα εφαρμοστεί στα στρατιωτικά νοσοκομεία. «Όλοι οι αλλοδαποί θα πληρώνουν 25ευρο» τόνισε.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ