2014-01-03 18:21:06
Φωτογραφία για Αγρίνιο-Φαρμακοποιοί: Καλούνται να επιστρέψουν το 1 ευρώ!
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία, ΗΔΙΚΑ, που υλοποιεί την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ότι το μέτρο της κράτησης του 1 ευρώ ανά ιατρική συνταγή θα ενεργοποιηθεί από την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου.

Έτσι οι φαρμακοποιοί στο Αγρίνιο και σε άλλες περιοχές ,για λίγες ώρες κρατούσαν από τους πελάτες τους το 1 ευρώ, όμως λίγες ώρες μετά πήραν άλλη εντολή ότι αναστέλλεται λόγω τεχνικών προβλημάτων της ΗΔΙΚΑ ΑΕ και η υλοποίηση της σχετικής διαδικασίας θα ξεκινήσει όταν θα είναι έτοιμη η εφαρμογή (8 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό), οπότε και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας. «Το ένα ευρώ δεν το εισπράττει ο φαρμακοποιός, ούτε πηγαίνει στην τσέπη του, αλλά ουσιαστικά μεταφέρεται στους ασφαλισμένους μέρος της επιβάρυνσης του κράτους. Δυστυχώς το Υπουργείο για μια ακόμη φορά φάνηκε αφερέγγυο απέναντι σε εμάς και εμείς μένουμε εκτεθειμένοι απέναντι στους πελάτες μας ,αφού τώρα θα πρέπει να μπούμε στο κόπο να ελέγξουμε σε ποιους πελάτες εισπράξαμε το 1 ευρώ και να το επιστρέψουμε!!» αναφέρει ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Τριχωνίδας Βαγγέλης Παπαθανασόπουλος
. Τελικά (εκτός απροόπτου!!) 8 Ιανουαρίου ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου της χρέωσης ενός ευρώ ανά συνταγή από τα φαρμακεία, όπως προβλέπει η διευκρινιστική εγκύκλιος που υπέγραψε τελικά σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Η υλοποίηση του μέτρου ξεκινά στις 8/1 καθώς προς το παρόν το σύστημα μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) δεν είναι έτοιμο να λειτουργήσει, όπως δήλωσε το πρωί ο κ. Γεωργιάδης.Από την καταβολή του ενός ευρώ εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες«Πρόκειται για χρέωση 1 ευρώ ανά συνταγή, και όχι ανά φάρμακο» διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, προσπαθώντας να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το μέτρο αυτό, σε συνδυασμό με την εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου και του εισιτηρίου νοσηλείας ύψους 25 ευρώ.Δριμεία κριτική δε στα μέτρα αυτά δεν ασκείται μόνο από την Αντιπολίτευση και τους γιατρούς αλλά και από το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ.Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε, επίσης, ότι για το ποσό αυτό οι φαρμακοποιοί δεν θα φορολογούνται. Για το 1 ευρώ ανά συνταγή, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος ανέφερε ότι κάθε συνταγή μπορεί να περιέχει μόνο μέχρι τρία φάρμακα, η επιβάρυνση του ασφαλισμένου αν χρειάζεται περισσότερα θα είναι διπλάσια.Για νέα χαράτσια στην υγεία έκαναν λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του εκφράζει την αντίθεσή του για το μέτρο αυτό και αναφέρει ότι είχε ζητήσει από τον υπουργό Υγείας «την επανεξέταση και μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία».Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκτιμούν ότι ο υπουργός Υγείας «ολοκληρώνει το καταστροφικό του έργο» στην υγεία επιβάλλοντας 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.
ygeia6.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ