2014-01-04 11:33:28
Φωτογραφία για Πάτρα: Πλησιάζει η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την Μαρίνα Mega Yachts
Μέσα στο α' τετράμηνο του 2014, από το ΤΑΙΠΕΔ θα εκδοθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατασκευή και λειτουργία της Μεγάλης Μαρίνας στο λιμάνι της Πάτρας.

Πρόκειται για την Μαρίνα Mega Yachts που έχει σχεδιαστεί να γίνει στη βόρεια πλευρά του παλαιού λιμένα και θα μπορεί να διαθέτει 17 θέσεις για μεγάλες θαλαμηγούς, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών υψηλής οικονομικής επιφάνειας, που μπορούν να αφήσουν και χρήματα στην πόλη.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη παραλάβει από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου τον φάκελο με όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε το προηγούμενο διάστημα ο γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, αλλά και τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί από τον Οργανισμό Λιμένα Πατρών για τις παρεμβάσεις που θέλει να κάνει και στις δύο πλευρές της λιμενικής ζώνης. Δηλαδή, στον νότιο λιμένα από την οδό Γούναρη ως την εκβολή του Διακονιάρη, και στον βόρειο από τον μόλο της Αγίου Νικολάου ως τις εκβολές του Μείλιχου ποταμού.


Στόχος του να προκαλέσει το ενδιαφέρον επενδυτών, που θα θελήσουν να επενδύσουν στο λιμάνι της Πάτρας, ώστε να έχουν πρόσβαση στο Ιόνιο Πέλαγος και τα Επτάνησα που είναι από τις τουριστικές περιοχές της Ελλάδος που προσελκύουν ήδη τους φίλους του θαλάσσιου τουρισμού.

«Το πλάνο που ανακοινώθηκε θα υλοποιηθεί σε όλα του τα σκέλη, και φυσικά αυτό αφορά και το τμήμα που θα παραχωρηθεί στον Δήμο Πατρέων» παρατήρησε ο Μανώλης Αγγελάκας, προσθέτοντας πως θα ληφθούν υπ' όψιν στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Πάτρας και οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί από τοπικούς φορείς και οι οποίοι έχουν την εμπειρία της καθημερινής τους σχέσης και επαφής με την θάλασσα.

Αυτό σημαίνει πως τα νεότερα θα τα περιμένουμε τέλη Μαρτίου με Απρίλιο.

ΓΩΓΩ ΚΑΡΑΛΗ-εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ