2014-01-04 13:44:32
Φωτογραφία για Το πρώτο 'καυτό' πολιτικό θέμα του έτους το 'εισιτήριο΄των 25 ευρώ
IATRONET. Δήλωση Κρεμαστινού, η οποία τον διαφοροποιεί από την επίθεση που έχει εξαπολύσει το ΠΑΣΟΚ κατά του υπουργού Υγείας. Τροπολογία για απόσυρση του μέτρο κατέθεσαν...εις διπλούν οι ΑΝΕΛ.

Φωτιές έχει ανάψει η εφαρμογή του μέτρου καθιέρωσης 'εισιτηρίου' 25 ευρώ για όσους νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας συνέχισε και το Σάββατο την προσπάθεια στήριξής, λέγοντας ότι πρόκειται για κοινωνικά δίκαιο και απαραίτητο μέτρο.

Σημείωσε, δε, ότι ο σχετικός νόμος, όπως είναι ψηφισμένος (4093/12), δεν προέβλεπε καμία απολύτως εξαίρεση για κανέναν.

Τις εξαιρέσεις - είπε - τις έβαλε η κυβέρνηση, έπειτα από διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Διευκρίνισε ότι η καταβολή των 25 ευρώ θα γίνεται μόνο στην περίπτωση που οι ασθενείς χρειαστεί να νοσηλευθούν μία νύχτα σε δημόσιο νοσοκομείο και αν κάποια γυναίκα γεννάει και κάνει εισαγωγή και νοσηλεία.


Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι είναι άδικο να μην μπορούν να εξαιρεθούν οι άνεργοι, τονίζοντας ότι 'κανένα δημόσιο νοσοκομείο δεν διώχνει άνθρωπο που δεν έχει λεφτά'.

Κρεμαστινός

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία κόντρα με τον κ. Γεωργιάδη.

Η δήλωσή του αυτή τον καθιστά εκτός κομματικής γραμμής, καθώς από το ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε ανακοίνωση, με την οποία διευκρινίζει ότι θα επιμείνει στην απόσυρση του μέτρου, αναλαμβάνοντας όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες. 

Τονίζει, δε, ότι από τον Σεπτέμβριο το ΠΑΣΟΚ είχε θέσει στον υπουργό Υγείας ζήτημα επανεξέτασης της επιβολής των 25 ευρώ, το οποίο 'όχι μόνο δεν αρνήθηκε, αλλά σε συνεχείς δηλώσεις του σε ΜΜΕ έκανε λόγο για απόσυρση της διάταξης ή για περιορισμό της στους έχοντες και κατέχοντες θεσπίζοντας οικονομικά κριτήρια'... 

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ 'ισοδύναμα' μέτρα, για να πάρει την απάντηση '... ας ψάξει να τα βρει σε κάποια από τα ‘Ζάππεια’ που χάθηκαν.

ΑΝΕΛ

Στο μεταξύ, τροπολογία για την κατάργηση του μέτρου κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Νότης Μαριάς,

Σύμφωνα με τον κ. Μαριά, η σχετική τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που συζητείται την Τρίτη στη Βουλη και σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται την Πέμπτη, 'προκειμένου να θέσουν προ των ευθυνών τους τους διαμαρτυρόμενους βουλευτές της συγκυβέρνησης' Με την τροπολογία, ζητούν να καταργηθεί άμεσα το νέο 'νοσοκομειακό χαράτσι' των 25 ευρώ και η υποχρέωση καταβολής 1 ευρώ εκ μέρους των ασφαλισμένων για κάθε συνταγή που θα εκτελείται από τους φαρμακοποιούς.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ