2014-01-05 13:08:07
Φωτογραφία για Πώς θα αντιμετωπίσει η Κύπρος τη μάστιγα της νεανικής ανεργίας
Σχέδιο δράσης που προνοεί δαπάνη €33,7 εκατομμυρίων για τα επόμενα τρία χρόνια, με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων κάτω των 25, έχει υποβάλει η Κύπρος στην... Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Εγγύηση για τη Νεολαία».

Το σχέδιο δράσης της Κύπρου, που υποβλήθηκε ένα 24ωρο πριν από την εκπνοή του 2013, περιλαμβάνει σειρά μέτρων με τα οποία η χώρα μας φιλοδοξεί να εκπληρώσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον στόχο που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για όλες τις χώρες μέλη. Δηλαδή, την ανάληψη δράσεων που εξασφαλίζουν ότι όλοι οι νέοι κάτω των 25 – είτε είναι εγγεγραμμένοι στις υπηρεσίες απασχόλησης είτε όχι – θα λαμβάνουν μια συγκεκριμένη, ποιοτική προσφορά εργασίας, συνέχεια εκπαίδευσης, μαθητείας ή πρακτικής άσκησης εντός τετραμήνου από την ημέρα που χάνουν τη δουλειά τους ή δεν βρίσκουν δουλειά αφού αφήσουν το σχολείο.

Αυτή η προσφορά πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες και την κατάσταση κάθε νέου
. Για πολλούς νέους, βραχείες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας, όπως ο καθολικός επαγγελματικός προσανατολισμός, η εκπαίδευση και η πληροφόρηση σχετικά με την αγορά εργασίας, είναι αρκετές ώστε να επιτύχουν την τοποθέτηση που θέλουν εντός του καθορισμένου χρονικού διαστήματος. Για άλλους θα απαιτηθεί μια αξιολόγηση εισερχόμενων στην αγορά εργασίας, αντιστοίχιση κενών θέσεων και, εφόσον είναι αναγκαίο, μια σύντομη κατάρτιση για τη σύνταξη βιογραφικού. Ωστόσο, άλλοι νέοι που βρίσκονται σε πιο μειονεκτική θέση (όπως άτομα με χαμηλού επιπέδου δεξιότητες ή άλλου είδους φραγμούς) θα χρειαστούν πιο βαθιές, μακροχρόνιες και περίπλοκες παρεμβάσεις, καθώς και χρήση υλικών προσφορών προκειμένου να διασφαλιστεί ότι και αυτοί θα επωφεληθούν από τις εγγυήσεις για τη νεολαία.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Έφυγε» ο θρυλικός Εουσέμπιο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Έφυγε» ο θρυλικός Εουσέμπιο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ