2014-01-05 21:15:19
Φωτογραφία για ΟΤΑΝ ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΚΕ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΝΚ 69-64
Ζορίστηκε ο Ολυμπιακός, αλλά τελικά άφησε πίσω του την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τον ΚΑΟΔ, επικρατώντας στο ΣΕΦ της Κηφισιάς με 69-64.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με νίκη και στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις τους για το 2014 επικρατώντας της Νέας Κηφισιάς για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τα πράγματα πάντως, δεν εξελίχθηκαν... χαλαρά για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, που στερήθηκαν ενέργειας. Οι νεοφώτιστοι αποδείχθηκαν σκληρός αντίπαλος και κόντραραν στα ίσια τους ερυθρόλευκους οι οποίοι έπρεπε να... "σοβαρευτούν" αρκετά για να φτάσουν στην επικράτηση.

Στο μάτι τραυματίστηκε στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης ο Σεντρίκ Σίμονς και για καθαρά προληπτικούς λόγους δεν χρησιμοποιήθηκε στο υπόλοιπο του αγώνα. Τραυματισμός στον αστράγαλο 9’ πριν το φινάλε και για τον Ματ Λοτζέσκι που ούτε και εκείνος συνέχισε στο ματς, χωρίς πάντως και η δική του περίπτωση να εμπνέει ανησυχία.


Εκτός αποστολής για τους πρωταθλητές Ευρώπης έμειναν οι τραυματίες Λο, Πέτγουεϊ και Κατσίβελης, ενώ ανέτοιμος κρίθηκε ο νεοαποκτηθείς Μάρντι Κόλινς και δεν συμπεριλήφθηκε στην 12άδα.

Στα καθαρά αγωνιστικά Νωχελικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό. Μόλις έναν πόντο στα πρώτα 3’50’’ πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι, ενώ από την άλλη η Κηφισιά με 3/3 τρίποντα βρέθηκε στο +8. Στη συνέχεια όμως οι παίκτες του Γιώργου Μαρτζώκα βελτίωσαν την άμυνά τους. Κράτησαν στο μηδέν την ΑΕΝΚ για περίπου πέντε λεπτά και με σερί 10-0 πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά. Οι νεοφώτιστοι πάντως έχοντας την εμπειρία παικτών όπως ο Λιακόπουλος, ο Τσαλδάρης και ο Κακιούζης και δείχνοντας πολλή όρεξη στο παρκέ όπως μαρτυρούν και ριμπάουντ (8-15), κατάφεραν να ολοκληρώσουν με μικρό προβάδισμα το πρώτο δεκάλεπτο, 15-19.

Η ενέργεια έλλειψε από τους ερυθρόλευκους και στο δεύτερο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να… κυνηγούν στο σκορ την Κηφισιά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού εμφάνισαν πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ δίνοντας δεύτερες ευκαιρίες στην ΑΕΝΚ, ενώ τα έξι λάθη και 1/10 τρίποντα, στο πρώτο μισό, έκαναν τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα. Έτσι βρέθηκαν και στο -6 στη διάρκεια της περιόδου, για να οδηγηθούν τελικά στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο -1, 32-33.

Τον Βασίλη Σπανούλη χρειάστηκε να… επιστρατεύσει στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός. Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης μπήκε στο παρκέ για να δώσει ρυθμό και ενέργεια στην ομάδα πράγμα που επιτεύχθηκε στο τέλος της περιόδου με τους γηπεδούχους να παίρνουν ισχνό προβάδισμα ενός πόντου, 49-48.

Με άσχημα νέα ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο για τους ερυθρόλευκου. Ο Ματ Λοτζέσκι γύρισε τον αστράγαλο του καθώς προσγειώθηκε σε πόδι αντιπάλου και αποχώρησε από το παρκέ. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Σπανούλης με συμπαραστάτη τον Περπέρογλου για το 56-50 και την ΑΕΝΚ να βρίσκει τον τρόπο να πλησιάσει στον πόντο, πέντε λεπτά για το φινάλε. Οι ερυθρόλευκοι αν και άστοχοι μπήκαν στο τελευταίο λεπτό στο +6, 66-60 και έφτασαν τελικά στη νίκη με 69-64.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 32-33, 49-48, 69-64

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 12 (8 ριμπάουντ), Σπανούλης 13 (8 ριμπάουντ), Περπέρογλου 6, Παπαπέτρου, Σλούκας 15, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 2, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 12 (6 ριμπάουντ), Αγραβάνης, Μάντζαρης 4 (7 ριμπάουντ)

ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς, Λιακόπουλος 11 (5 ριμπάουντ), Κρόκερ 15 (1), Γκάρετ 9 (9 ριμπάουντ), Γουντς, Τσαλδάρης 10 (2), Αντεγκμπόγιε 2, Κακιούζης 13 (8 ριμπάουντ), Μπάρλος 4
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χρέος μαμούθ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χρέος μαμούθ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ