2014-01-06 04:57:07
Φωτογραφία για Η Αρχή του Τέλους μιας κοινωνίας του εθελοντισμού που έφτασε να επαιτεί για να υπάρχει... άποψη αναγνώστη
Όλα ξεκινούν από την πρώτη απόπειρα εθελοντικής εργασίας, για την βοήθεια ας πούμε της καρέτα-καρέτα, φιλοζωική σου λέει, πως να μην βοηθήσεις; Το ρίχνουμε στην ευαισθησία, μπορείς να δώσεις και εσύ κάτι γι αυτό, ύστερα ήρθε μια άλλη ΜΚΟ και σε παρότρυνε να δουλεύεις γι αυτήν μαζεύοντας οικονομική στήριξη και δίνοντας ενημέρωση για την δράση της. Παρανομία; Καμία, στην πράξη όμως ετοιμάστηκε μια ολόκληρη κοινωνία για την ημιαπασχόληση και την «τσάμπα» προσφορά εργασίας.

Τότε μάλιστα ο μισθός που έδιναν ήταν κάτω από την συλλογική σύμβαση εργασίας αλλά κανείς προοδευτικός δεν κατήγγειλε το γεγονός, αντίθετα το προωθούσαν μιας και ήταν για το γενικό καλό ή το περιβάλλον ή και τα ζώα ακόμα.

Θα μου πείτε, άλλες εποχές, καθόλου, δείτε γύρω σας και θα καταλάβετε, δεν είναι πολλές ημέρες που ξενοδόχος ζήτησε ακριβώς αυτό και λοιδορήθηκε, τι ακριβώς δηλαδή ζήτησε διαφορετικό. Την δουλειά της έκανε η ΜΚΟ τι δουλειά του ήθελε να κάνει και ο ξενοδόχος.


Στην ουσία η κοινωνία μας εκπαιδεύτηκε για την ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς απαιτήσεις εργασία, με αντάλλαγμα ένα πιάτο φαγητό και κάπου να βγάλει τη νύχτα.

Τότε βέβαια πολέμιος του εθελοντισμού και της ανιδιοτελής προσφοράς βρέθηκα αντιμέτωπος με όλους και με όλα, για έναν απλό λόγο βλέποντας ορισμένους να θησαυρίζουν από όλο αυτό και συνάμα να ωθούν την κοινωνία στη δουλεία που την έβαλαν τώρα. Ύστερα αναρωτιόμαστε, γιατί η κοινωνία δεν αντιδρά; Μα γιατί εκπαιδεύτηκε γι αυτό που συμβαίνει τώρα. Δείτε γύρω σας, διαβάστε τι ετοιμάζουν, χρηματοδοτήσεις για μεγάλα κοινωνικά συσσίτια, δωρεάν στέγη για νεοάστεγους που δημιουργούνται μετά και τους νόμους που ψήφισαν και άλλες ωραίες καταστάσεις που λίγο πολύ μας οδηγούν σε τι; Σε επανάσταση θα τρέξουν να πουν μερικοί, σε αντίδραση κάποιοι πιο ψύχραιμοι, σε ανοχή λέω εγώ, αυτό και μόνο αυτό έμαθε η κοινωνία μας να κάνει από την 10ετία του ’80 ακόμα.

Έτσι καταλήγω στο συμπέρασμα του τίτλου, θα μου πείτε υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε την εθελοντική εργασία εδώ που φτάσαμε; ΝΑΙ με κεφαλαία γράμματα απαντώ, αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι κορόιδα που δουλεύουν δωρεάν για να ικανοποιηθούν οι «τύψεις» της βλακείας μας, αλλά αλληλοβοήθεια, ο καθένας στη γειτονιά του και μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα είναι λία εκμετάλλευσης ΜΜΕ που αποφέρουν κέρδη μόνο σε λίγους και τους ωθούμε να λένε στην υγειά των κορόιδων.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ