2014-01-06 07:39:13
Φωτογραφία για Πρόθυμο το Ιράν να ενισχύσει το Ιράκ στον αγώνα κατά της Αλ Κάιντα
Λίγες ώρες αφότου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι... η ιρακινή κυβέρνηση θα επιτύχουν στη μάχη τους κατά της αλ Κάιντα, το Ιράν δηλώνει πρόθυμο να ενισχύσει τον αγώνα του Ιράκ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Μοχάμεντ Χετζάζι, δεύτερος κατά σειρά ηγεσίας των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράν, η χώρα είναι πρόθυμη να προσφέρει στρατιωτικό υλικό στο Ιράκ ώστε να βοηθήσει στη μάχη κατά της οργάνωσης.

«Αν οι Ιρακινοί το ζητήσουν, θα τους προμηθεύσουμε με υλικό και συμβουλές, αλλά δεν έχουν ανάγκη από στρατεύματα», δήλωσε ο Χετζάζι σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Παρόλα αυτά, επισήμανε πως η ιρακινή κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει από το Ιράν να υπάρξει συνεργασία για τον αγώνα κατά των τρομοκρατών.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, οι ιρακινές δυνάμεις είναι έτοιμες να πραγματοποιήσουν επιχείρηση για να ανακαταλάβουν τη Φαλούτζα, η οποία έπεσε στα χέρια των ανδρών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ