2014-01-06 16:33:43
Φωτογραφία για Που χρησιμεύει το κάθε πινέλο μακιγιάζ (Part 1)
Αφού μιλήσαμε σε προηγούμενο άρθρο για τα βασικά πινέλα που είναι απαραίτητα για κάθε γυναίκα τώρα ύστερα από μηνύματα που λάβαμε θα σας αναλύσω διεξοδικά τη χρήση όχι μόνο των βασικών αλλά όλων των πινέλων του μακιγιάζ.

Σε αυτή μου την ανάρτηση θα σας αναφέρω τα πινέλα που προορίζονται για την βάση του μέϊκ-απ εξ'ου και ο τίτλος (Part 1) και στην επόμενη (Part 2)  θα εστιάσω σε αυτά που είναι για τα μάτια και τα χείλη.

Λοιπόν κορίτσια μου καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι το οποίο είναι πολύ βασικό τα πινέλα χωρίζονται σε αυτά που έχουν φυσική τρίχα και σε εκείνα που έχουν συνθετική τρίχα. Ένας make up artist έχει και τις 2 κατηγορίες διότι η καθεμία εξυπηρετεί και τη δική της λειτουργία. Τα πινέλα με φυσική τρίχα είναι ιδανικά για την τοποθέτηση της σκιάς στο μάτι καθώς και την ανάμειξη σκιών, την πούδρα καθώς και το ρουζ. Είναι λοιπόν ιδανικά για ό,τι σχετίζεται με "σκόνη". Αντίθετα τα πινέλα με συνθετική τρίχα είναι ιδανικά για το άπλωμα του foundation [μέϊκ-απ] , του consealer και γενικά ότι είναι σε λιπαρή μορφή. Συνεπώς χρειαζόμαστε πινέλα και από τις 2 αυτές κατηγορίες.


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα πινέλα του foundation [μέϊκ-απ] (συνθετική τρίχα) εδώ έχουμε το "φλατ" πινέλο

και το δίτριχο

και τα 2 δίνουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα σαφώς καλύτερο από το να το απλώνατε με τα δάκτυλα. Το "φλατ" πινέλο σε σχέση με το δίτριχο για πολλούς είναι πιο δύσκολο δηλαδή χρειάζεται χρόνο και εξάσκηση για να μάθετε ακριβώς την ποσότητα του μέϊκ-απ

που απλώνεται ανά περιοχή για να δείχνει ομοιόμορφο το αποτέλεσμα. Το δίτριχο είναι πιο "εύκολο" γιατί γλιστράει εύκολα στο πρόσωπο χωρίς ιδιαίτερο κόπο [και πάλι εξαρτάται από εσάς ποιο σας βολεύει περισσότερο]. 

Πινέλο για πούδρα (φυσική τρίχα)

 είναι ένα το οποίο είναι μεγάλο και συχνά το μπερδεύουμε με αυτό του ρουζ.Όταν απλώνουμε την πούδρα με πινέλο ουσιαστικά χρησιμοποιούμε την ιδανική ποσότητα που χρειάζεται το πρόσωπό μας για να είναι ματ. 

Πινέλο για ρουζ ή τερακότα (φυσική τρίχα)

είναι το πινέλο με υπό γωνία όπου βοηθάει στο να τονιστεί το κόκκαλο για να κάνουμε γωνίες στο πρόσωπό μας

 καθώς και στο να τονίσουμε τα μήλαράκια μας για να δώσουμε αυτή την αίσθηση υγείας.

Αυτά είναι τα πινέλα που χρειαζόμαστε για μια σωστή βάση επομένως στην αγορά σας θα ξέρετε τι πινέλο χρειάζεστε για τις δικές σας ανάγκες. Εταιρίες που έχουν πινέλα είναι πολλές ωστόσο υπάρχουν κάποιες που είναι ακριβές και κάποιες πιο οικονομικές. Η διαφορά της τιμής είναι ανάλογα την ποιότητα του κάθε πινέλο δηλαδή ένα ακριβό πινέλο από μια εταιρία σημαίνει ότι θα σας κρατήσει πολλά χρόνια με καλή χρήση και περιποίηση του. Αν θέλετε να επενδύσετε σε καλά πινέλα πιστέψτε με τα λεφτά που θα δώσετε θα σας βγάλουν και περισσότερο καιρό. Καλύτερα λίγα και καλά παρά πολλά και να σας χαλάνε σε λίγους μήνες. Μπορείτε να κάνετε μια έρευνα αγοράς και συγκρίνοντας τιμές αποφασίζεται σε ποια ή ποιες εταιρίες θα καταλήξετε για την αγορά των πινέλων σας. Ενδεικτικά θα αναφέρω τις πιο γνωστές mac, kryolan , make up forever, sephora, bobbi brown, inglot etc.

Τα λέμε στην επόμενη ανάρτηση, για τυχόν απορίες αφήστε comment ;) Να περνάτε καλά και να είστε όμορφες! Φιλάκιαααα... 

Αν επιθυμείτε να επικοινωνείτε μαζί μου προσωπικά για κάποιες πληροφορίες μπορείτε να μου στείλετε στο mail μου [email protected]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ