2014-01-07 10:30:19
Φωτογραφία για «ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 5 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ!»
Ο Ανρί Καμαρά δηλώνει στο "gazzetta.gr" ότι ο Παναθηναϊκός δε χάνει την Ευρώπη, υπογραμμίζει ότι o Παναιτωλικός πρέπει να παίξει καλύτερα εκτός έδρας και τονίζει ότι η Μάντσεστερ δεν πρέπει να υποτιμήσει τον Ολυμπιακό!

Αναλυτικά Έχοντας παίξει σε περισσότερα από 120 παιχνίδια της Premier League (126 με 31 γκολ), μετρώντας 99 διεθνείς συμμετοχές (με 29 τέρματα) στην Εθνική Σενεγάλης και φυσικά έχοντας αγωνιστεί στο Μουντιάλ του 2002 (Ιαπωνία και Νότια Κορέα), όπου ο ίδιος πέτυχε και τα δύο γκολ της νίκης-πρόκρισης (2-1 επί της Σουηδίας) της ομάδας του στις 8 καλύτερες του κόσμου, η παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, μόνο κόσμημα μπορεί να αποτελεί...

Ο λόγος για τον 36χρονο Σενεγαλέζο επιθετικό του Παναιτωλικού, Ανρί Καμαρά, ο οποίος, με το 6ο του εφετινό γκολ, “σφράγισε” τη νίκη (1-0) της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού και διατήρησε το εφετινό αήττητό της στην Superleague (6 νίκες και 3 ισοπαλίες), μέσα στο Αγρίνιο. Κι όλα αυτά, έχοντας υποδεχθεί ήδη τις δύο πρώτες ομάδες στην βαθμολογία, τον Ολυμπιακό (0-0) και τον ΠΑΟΚ (2-0)!


Ο πρώην παίκτης του Ατρόμητου κατέθεσε τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις του, γύρω από το επίπεδο του πρωταθλήματος, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τη μάχη του με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ στους “16” του Champions League και φυσικά τις δυνατότητες της ομάδας του στην εφετινή Σουπερλίγκα.

- Κατ’ αρχήν, θα θέλαμε να ρωτήσουμε πως είδες το ματς με τον Παναθηναϊκό;

«Ήταν ένα δύσκολο ματς, αλλά ήταν πολύ θετικό για μας ότι καταφέραμε να κλείσουμε το πρώτο μέρος, έχοντας το προβάδισμα στο σκορ, Εν συνεχεία ακολουθήσαμε μία πολύ σωστή τακτική και διαχειριστήκαμε ιδανικά αυτό το πλεονέκτημα.»

- Πως σου φάνηκε ο αντίπαλός σας;

«Ο Παναθηναϊκός μου φάνηκε καλύτερος από ότι ήταν στον 1ο γύρο, όταν μας κέρδισε με 2-0. Έχασε αρκετές ευκαιρίες να ισοφαρίσει και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο... Νομίζω ότι αν συνεχίσει έτσι, τότε θα δύσκολα θα χάσει το τρένο της Ευρώπης!»

- Τι είναι αυτό που κάνετε τόσο καλά στο Αγρίνιο και σας κρατάει αήττητους στο πρωτάθλημα και το οποίο προφανώς δεν επαναλαμβάνετε, όταν παίζετε εκτός έδρας;

«Νομίζω ότι στα εντός έδρας παιχνίδια, παίζουμε πάντα με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, γι‘ αυτό και είμαστε πιο σοβαροί και πιο επιθετικοί! Δεν ξέρω γιατί, αλλά όταν είμαστε φιλοξενούμενοι, δεν παρουσιάζουμε το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο, γι’ αυτό και δεν έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε το αήττητο σερί που έχουμε στο Αγρίνιο. Αν παίζαμε καλά μακριά από την έδρα μας, τότε νομίζω ότι θα είμαστε για τα καλά μέσα στην κούρσα για τα πλέϊ-οφ!»

- Θα ‘λεγε κανείς, όμως, ότι μέχρι τώρα, είστε από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος...

«Αυτό είναι λογικό, γιατί είμαστε νεοφώτιστοι! Και όταν μία ομάδα έρχεται από την 2η Κατηγορία και με το ξεκίνημα του 2ου γύρου, καταφέρνει να αποσπαστεί τόσο πολύ από την επικίνδυνη ζώνη, τότε σίγουρα η πορεία της είναι αξιοπρόσεκτη! Με το να διατηρήσουμε αήττητη την έδρα μας, έχουμε πετύχει τον βασικό μας στόχο, αλλά επειδή η ομάδα έχει δυνατότητες να φτάσει ακόμη πιο ψηλά, πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας και μακριά από το Αγρίνιο, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο...»

- Εσύ βαδίζεις στο 37ο έτος της ηλικίας σου, αλλά με τον τρόπο που παίζεις, φαίνεσαι πολύ νεότερος... Πως τα καταφέρνεις;

«(Γελάει...)! Η αλήθεια είναι ότι πολύς κόσμος μου το λέει αυτό... Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχω σταματήσει να ακολουθώ τις συνήθειες που είχα από το ξεκίνημα της καριέρας μου. Προπονούμαι σκληρά, τρέφομαι σωστά, κοιμάμαι αρκετά και γενικά προσέχω πολύ τον εαυτό μου... Ίσως τώρα, που είμαι “γέρος”, περισσότερο από πριν!»

- Διανύεις την 4η χρονιά σου στην Ελλάδα; Πως βλέπεις το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Νομίζω ότι μου ταιριάζει αρκετά! Σίγουρα είναι πολύ καλύτερο απ‘ ότι περίμενα πριν έρθω στον Ατρόμητο, αλλά και πολύ σκληρό... Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός είναι μία κατηγορία πιο πάνω απ‘ όλους τους υπόλοιπους και πιστεύω ότι αν υπήρχαν ακόμη 4-5 ομάδες στο επίπεδό του, τότε η Superleague θα ήταν από τα πιο δυνατά και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη!»

- Έπαιξες πολλά χρόνια στην Premiership και γνωρίζεις καλά την Μάνστεστερ Γιουνάϊτεντ... Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να την “κοιτάξει στα μάτια”;

«Ποτέ δεν ξέρεις, γιατί στο ποδόσφαιρο, όλα γίνονται! Για παράδειγμα, το 2002 στο Μουντιάλ της Ιαπωνίας και της Κορέας, όλοι πίστευαν ότι θα φάμε τέσσερα γκολ από την τότε παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλία και τελικά εμείς τους κερδίσαμε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και “σοκάραμε” όλον τον κόσμο! Όλα είναι πιθανά, λοιπόν, ειδικότερα αν η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ συνεχίσει να είναι τόσο ασταθής, όσο είναι από την αρχή της χρονιάς και υποτιμήσει τους πρωταθλητές Ελλάδας! Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ αξιόλογος ευρωπαϊκός σύλλογος και αν αμυνθεί σωστά και αντέξει στο ρυθμό που παίζουν οι αγγλικές ομάδες, τότε θα έχει πιθανότητες.»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ