2014-01-07 10:45:21
Φωτογραφία για Το πρώτο ζυθοποιείο του κόσμου μόλις ανακαλύφθηκε
Στην Αίγυπτο και είναι ηλικίας 3.200 ετών 

Ο τάφος του κορυφαίου ζυθοποιού της αρχαίας Αιγύπτου, ανακαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες από τους αρχαιολόγους και άνοιξε για πρώτη φορά μετά από 3.200 χρόνια. 

Πρόκειται για τον τάφο του Χόνσο Εμ Χεμπ. Οι Ιάπωνες αρχαιολόγοι, θεωρούν την ανακάλυψη αυτή εξαιρετικά σημαντική, όπως έγραψαν στην ιστοσελίδα necropolic της πόλης του Λούξορ. 

Ο αιγύπτιος υπουργός πολιτισμού Μοχάμετ Ιμπραήμ περιγράφει τον Χόνσο Εμ Χεμπ, ως κορυφαίο κατασκευαστή μπύρας, ενός ποτού, το οποίο προοριζόταν για τους θεούς των νεκρών. Ο αιγύπτιος ζυθοποιός ήταν και υπεύθυνος της αποθήκης στην οποία φυλασσόταν η μπύρα κατά την φαραωνική περίοδο του Ραμσή. Στους τοίχους του νεκρικού θαλάμου υπάρχουν υπέροχες απεικονίσεις, σκηνές της καθημερινής ζωής, λεπτομέρειες θρησκευτικών τελετών και οικογενειακών σκηνών.

 Σε μια από αυτές τις τοιχογραφίες, ο ζυθοποιός κάνει σπονδές στους θεούς συνοδευόμενος από τη γυναίκα του και την κόρη του. Ο Τζίρο Κόντο, ο επικεφαλής της αποστολής του ιαπωνικού πανεπιστημίου Βασέντα, είπε ότι οι αρχαιολόγοι εντόπισαν τον τάφο ενώ καθάριζαν τον πρόναο ενός άλλου ταφικού κτίσματος που ανήκε σε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της εποχής του Φαραώ Αμένωφις Γ΄. 

Οι αιγυπτιακές αρχές πήραν δρακόντια μέτρα ασφαλείας για την φύλαξη του τάφου έως ότου ολοκληρωθεί το ανασκαφικό έργο. 

Πηγή: www.lifo.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ