2014-01-07 15:30:03
Φωτογραφία για Γερμανία: Μειώθηκαν κατά 15.000 οι άνεργοι τον Δεκέμβριο
Η ανεργία στη Γερμανία μειώθηκε απροσδόκητα τον Δεκέμβριο του 2013, για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο, σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης της χώρας, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η εγχώρια κατανάλωση μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 15.000 σε 2,965 εκατομμύρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση την τελευταία διετία, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ενώ από τη δημοσκόπηση του Reuters δεν αναμενόταν κάποια μεταβολή.

Το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε σταθερό στο 6,9%, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει σημειωθεί μετά την επανένωση της Γερμανίας πριν από περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Απασχόλησης Φρανκ Γιούργκεν Βάιζε εξέφρασε αισιοδοξία για το νέο έτος. «Οι οικονομικές προσδοκίες είναι καλές» δήλωσε σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι οι πρώτοι δείκτες υποδηλώνουν ότι η αγορά εργασίας θα είναι σταθερή τους επόμενους λίγους μήνες.

Για το σύνολο του 2013, η ανεργία υποχώρησε κατά ένα δέκατο (0,1) της ποσοστιαίας μονάδας στο 6,9%, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ