2014-01-07 17:18:08
Φωτογραφία για Κατηγορούμενη για απάτη και ξέπλυμα χρήματος (και) η πριγκίπισα της Ισπανίας
Κατηγορίες για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος αντιμετωπίζει η πριγκίπισσα της Ισπανίας, Χριστίνα – νεότερη κόρη του βασιλιά Χουάν Κάρλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανώτατου Δικαστηρίου Βαλεαρίδων Νήσων, υπάρχει πιθανότητα να... ανοίξει ο δρόμος για τη διεξαγωγή δίκης εις βάρος του μέλους της βασιλικής οικογένειας, γεγονός χωρίς προηγούμενο στην ισπανική επικράτεια.

Κατόπιν μακράς έρευνας, ο δημόσιος κατήγορος της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Jose Castro, απεφάνθη σε δικογραφία 200 σελίδων ότι υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή της 48χρονης πριγκίπισσας σε ποινικά αδικήματα και την καλεί να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 8 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύζυγος της Χριστίνας, ο πρώην παίκτης χάντμπολ και Ολυμπιονίκης, Inaki Urdangarin, έχει ήδη κατηγορηθεί για απάτη, φοροδιαφυγή, πλαστογράφηση εγγράφων και υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος ύψους 6 εκατ. ευρώ, μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος. Αμφότεροι αρνούνται τις κατηγορίες.


Η εν λόγω υπόθεση είναι μια από τα πολλά σκάνδαλα διαφθοράς που έχουν υποσκάψει την εμπιστοσύνη των Ισπανών στους επίσημους θεσμούς της χώρας. Και δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η δημοφιλία της βασιλικής οικογένειας έχει υποστεί μεγάλες απώλειες, όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις. Γκάλοπ της εταιρείας Sigma Dos που δημοσιοποιήθηκε στις 5 Ιανουαρίου δείχνει ότι πάνω από το 83% των Ισπανών χειρίστηκε εσφαλμένα την υπόθεση Urdangarin, ενλω πάνω από το 62% θέλει την εκθρόνιση του κάποτε κοσμαγάπητου βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Πάντως, τα πράγματα για τους Ισπανούς γαλαζοαίματους δεν φαίνονται και τόσο ρόδινα, αφού ο δικαστής Castro, που άνοιξε την υπόθεση για το βασιλικό ζεύγος πριν από τρία χρόνια, φαίνεται αποφασισμένος να φτάσει την ιστορία μέχρι τέλους, μέχρι να “δέσουν” οι κατηγορίες εις βάρος της Χριστίνας.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ