2014-01-07 19:21:08
Φωτογραφία για Μόνο ο Κοτρωνιάς θα μπορούσε να κάνει τέτοια πιρουέτα...
Μόλις έμαθε ότι ο Εισαγγελέας θα προχωρήσει σε έρευνα για το σκάνδαλο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο Δήμαρχος έστειλε επιστολή στον Εισαγγελέα και τον καλεί να διερευνήσει την υπόθεση, ενώ παράλληλα μας κατηγορεί για "φθηνή πολιτική πάνω στην ανθρώπινη ανάγκη"!!!

Το LamiaReport από την πρώτη στιγμή κάλεσε δημόσια το Δήμαρχο να δώσει το φάκελο στον Εισαγγελέα. Όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά προσπάθησε με παιδαριώδεις δικαιολογίες στο Δ.Σ. να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, λέγοντας ότι όλα έγιναν νόμιμα και ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Επειδή το πήρε πίσω και επειδή θα κάνει από την αρχή τη δημοπρασία για τις προμήθειες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, νόμισε ότι "καθάρισε" και ότι το θέμα έκλεισε.

Δηλαδή το ότι ο ίδιος έφερε εισήγηση παραμονές γιορτών στο Δ.Σ. και κόπτονταν να περάσει αυτή τη σκανδαλώδη απ΄ευθείας ανάθεση λέγοντας μάλιστα ότι οι τιμές είναι συμφέρουσες για το Δήμο, δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν. Δεν έγινε και τίποτα λέει ο κύριος Κοτρωνιάς Δυστυχώς γι΄ αυτόν και ευτυχώς για τον τόπο και τους δημότες η Εισαγγελική Αρχή είχε άλλη άποψη.


Μόλις λοιπόν την Παρασκευή το LamiaReport έβγαλε την είδηση ότι ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Νικήτας Θεολογίτης ξεκινάει έρευνα για την υπόθεση(διαβάστε σχετικά), ο Δήμαρχος για να προλάβει τον Εισαγγελέα και για να μην δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις για τη Δημοτική Αρχή, έκανε την εξής απίστευτη πιρουέτα.

Βγάζει ένα δελτίο τύπου και αφού κατηγορεί εμάς και όλους όσους είπαν όχι στη σκανδαλώδη αυτή ανάθεση για "φθηνή πολιτική", στη συνέχεια καλεί ο ίδιος τον Εισαγγελέα να κάνει έρευνα για το θέμα !!

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Δήμου:

O Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαμιέων έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Δεν περίμενα ποτέ ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να παράγουν φθηνή πολιτική πάνω στην ανθρώπινη ανάγκη.

Δεν περίμενα ποτέ, ότι σε περιόδους έκφρασης αλληλεγγύης κάποιοι να βάζουν στόχο να την απαξιώσουν και να την σταματήσουν.

Οι επιθέσεις στο Κοινωνικό Παντοπωλείο μπορεί να στοχεύουν τη Δημοτική Αρχή, μπορεί όμως να έχουν ως αποτέλεσμα, να ανακόψουν τη διάθεση των πολιτών της Λαμίας να προσφέρουν από το υστέρημά τους για την ανακούφιση των συνανθρώπων τους.

Θεωρώ, ότι τα υπονοούμενα, οι ατεκμηρίωτες αναφορές, τα φαιδρά σχόλια, είναι ενταγμένα σε μια λογική απαξίωσης και συρρίκνωσης της κοινωνικής παρέμβασης του Δήμου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, είναι κατάκτηση για την Λαμία και οι σκιές που κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν δεν το αγγίζουν.

Γι’ αυτό ενημερώνω ότι, παρά το γεγονός, ότι καμιά ανάθεση δεν έγινε, παρά το γεγονός, ότι μετά από δύο άγονους δημόσιους διαγωνισμούς, πήραμε απόφαση να κάνουμε και τρίτο διαγωνισμό, ήδη από χθες Παρασκευή, με το που υπήρξαν κάποιες αναφορές στο διαδίκτυο περί πιθανής δικαστικής έρευνας, παρά το γεγονός, ότι διαπιστώθηκε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, απέστειλα προσωπική μου επιστολή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, με την οποία τον παρακαλώ να διερευνήσει σε όλα τα επίπεδα όποιες επώνυμες ή ακόμα ανώνυμες αναφορές, για την λειτουργία, τις προμήθειες και την διάθεση των ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ο Δήμος Λαμιέων και το Δημοτικό Συμβούλιο, λειτουργούν με πλήρη διαφάνεια, έχοντας ως γνώμονα την νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα προς όφελος των δημοτών».

Ποιος παίζει με την ανθρώπινη ανάγκη;

Τελικά ποιοι είναι αυτοί που κάνουν φθηνή πολιτική και παίζουν με την ανθρώπινη ανάγκη; Είναι αυτοί που ζητούν να ερευνήσει το θέμα η δικαιοσύνη ή είναι αυτοί που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα και στην πλάτη των άπορων οικογενειών κάνουν απ΄ ευθείας σκανδαλώδεις αναθέσεις, που προκαλούν τη νοημοσύνη μας;

Αφού δεν υπήρχε κανένα θέμα γιατί κύριε Δήμαρχε αναγκαστήκατε να πάρετε πίσω την "αμαρτωλή" απ΄ ευθείας ανάθεση και να κάνετε πάλι δημοπρασία;

Γιατί απολογούσασταν σαν "βρεγμένη γάτα" για μια ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Και τέλος, αφού ζητήσατε από τον Εισαγγελέα να κάνει έρευνα, γιατί δεν ζητήσατε να γίνει έρευνα σε βάθος για όλες τις απ΄ ευθείας αναθέσεις που έχετε κάνει ως Δήμαρχος και για τις οποίες σας κατήγγειλαν στο Δ.Σ. οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης;

lamiareport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ