2014-01-08 03:49:05
Φωτογραφία για Ανθρωποκυνηγητό μετά την απόδραση Ξηρού - Πειθαρχική εξέταση για την άδεια εξόδου
Την πειθαρχική εξέταση των μελών του Συμβουλίου φυλακών Κορυδαλλού που χορήγησαν την άδεια εξόδου στον κρατούμενο Χριστόδουλο Ξηρό, ζητεί σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μετά από συνεννόηση που είχε με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σημειώνεται ότι τα μέλη που συμμετείχαν ήταν η διευθύντρια του Κορυδαλλού, η κοινωνική λειτουργός και η αναπληρώτρια εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι επανεξετάζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης το νομοθετικό πλαίσιο χορήγησης αδειών σε κατάδικους, με αφορμή το συμβάν.

Συγκεκριμένα, ο δήλωσε πως «το ευεργέτημα της άδειας των κρατουμένων, που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς σωφρονιστικούς κανόνες και τον Σωφρονιστικό Κώδικά μας, δεν μπορεί να μετατρέπεται σε μέσο αμφισβήτησης των θεσμών της χώρας και υπονόμευσης της αντεγκληματικής πολιτικής της».

«Επανεξετάζουμε», πρόσθεσε, «το όλο νομοθετικό πλαίσιο χορήγησης αδειών σε κατάδικους και ειδικά της συγκεκριμένης κατηγορίας κρατουμένων».


Από πλευράς του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, επεσήμανε ότι τους όρους άδειας και αποφυλάκισης κρατουμένου τους προβλέπει ο νόμος, τονίζοντας ότι ο εισαγγελικός λειτουργός και το συμβούλιο ορίζουν ρητά ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι ύποπτος φυγής και επίσης δεν είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, άρα δεν υπάρχει το νομοθετικό και το θεσμικό πλαίσιο το οποίο επιτρέπει την παρακολούθησή του.

Υπενθυμίζεται ότι έχει σημάνει συναγερμός στην ΕΛΑΣ, καθώς ο Ξηρός δεν εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής για να δώσει το παρών στο πλαίσιο 9ήμερης άδειας που είχε λάβει με την ευκαιρία των εορτών.

Η αστυνομία διεξάγει στην ευρύτερη περιοχή της Καλλικράτειας, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, που απέχει μισή ώρα, καθώς ερευνάται το ενδεχόμενο να κρύβεται εκεί.

Όπως μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί, ο κρατούμενος βρισκόταν σε άδεια από την 1η Ιανουαρίου και έπρεπε να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα. Ενώ τις προηγούμενες ημέρες εμφανιζόταν κανονικά από τη Δευτέρα είναι άφαντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους τελευταίους 15 μήνες ο Ξηρός είχε πάρει επτά άδειες.

Πηγή: naftemporiki
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ