2014-01-08 05:25:07
Φωτογραφία για Καλύτερη ταινία της χρονιάς το «Inside Llewyn Davis»
Με τη διάκριση της καλύτερης ταινίας της χρονιάς τιμήθηκε το "Inside Llewyn Davis", των αδελφών Κοέν από την Εθνική Εταιρία των Κριτικών Κινηματογράφου των ΗΠΑ.

Οι δύο αδελφοί κινηματογραφιστές μοιράστηκαν τον τίτλο του καλύτερου σκηνοθέτη ενώ ο πρωταγωνιστής της ταινίας Όσκαρ Άιζακ τιμήθηκε ως καλύτερος ηθοποιός.

Η Εταιρία, που αποτελείται από 56 διακεκριμένους κριτικούς κινηματογράφου από εφημερίδες, περιοδικά και άλλα μέσα ενημέρωσης, επέλεξε την Κέιτ Μπλάνσετ ως καλύτερη ηθοποιό για το "Μπλου Τζάσμιν" του Γούντι Άλεν, όπου υποδύεται την προβληματική σύζυγο ενός χρηματιστή απατεώνα.

Για τον καλύτερο δεύτερο γυναικείο ρόλο επελέγη η Τζένιφερ Λόρενς για το "American Hustle" που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1970. Ο Τζέιμς Φράνκο κέρδισε τη διάκριση του δεύτερου καλύτερου ρόλου για την ερμηνεία του ως γκάνγκστερ λαθρέμπορου ναρκωτικών στην ταινία "Spring Breakers".


Οι κριτικοί επιλέγοντας το "Inside Llewyn Davis", διαχώρισαν τη θέση τους από επιλογές άλλων ομάδων όπως το Εθνικό Συμβούλιο Κριτικών και τον Κύκλο Κριτικών Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης που επέλεξαν αντίστοιχα το "Her" και το "American Hustle" ως καλύτερες ταινίες.

Η ταινία είχε επιλεγεί ως η καλύτερη της χρονιάς και από την Εταιρία Κριτικών Κινηματογράφου της Βοστόνης και είναι, επίσης, υποψήφια για πολλές Χρυσές Σφαίρες, περιλαμβανομένων εκείνων για το καλύτερο μιούζικαλ ή κωμωδία.

Τα βραβεία των κριτικών κινηματογράφου είναι από τα τελευταία που ανακοινώνονται πριν από τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ στις 16 Ιανουαρίου στο Λος Άντζελες. Η τελετή της απονομής των βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα γίνει στις 2 Μαρτίου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ