2014-01-08 08:06:49
Φωτογραφία για ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ 25ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ
 Οριστικό τέλος στο «χαράτσι» των 25 ευρώ για τα νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Από την απόφαση αυτή βγαίνει ενισχυμένη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

 Το μέτρο που προέβλεπε την καταβολή των 25 ευρώ για την εισαγωγή και νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία και το οποίο είχε ψηφιστεί από το 2012 αποσύρθηκε μετά και από τις τεράστιες πιέσεις αλλά και σφοδρότατες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και βουλευτών της συγκυβέρνησης. 

Αύξηση 5 λεπτά του ευρώ σε τσιγάρα και καπνό 

Το ισοδύναμο μέτρο που επέλεξε η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών για να καλύψει τα 40 εκατομμύρια το χρόνο που θα ήταν τα έσοδα από το 25ευρω, είναι να αυξηθεί η τιμή σε όλα τα καπνικά προϊόντα (τσιγάρα, καπνός) κατά 0,05 ευρώ με την αντίστοιχη τροπολογία να κατατίθεται στη Βουλή τις επόμενες ώρες.


Ευ. Βενιζέλος: Το θέμα λύθηκε με το σωστό τρόπο

Ο κ. Βενιζέλος χαιρέτισε την απόσυρση του μέτρου και σημείωσε ότι το θέμα λύθηκε με σωστό τρόπο, καθώς, όπως είπε, το τέλος των 5 ευρωλεπτών που θα μπει στα τσιγάρα, συνδέεται και αυτό με την υγεία, όχι ως μέτρο δημοσιονομικό, αλλά ως μέτρο προληπτικής ιατρικής.

Η απόφαση της κυβέρνησης γνωστοποιήθηκε από τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους συναντήθηκε νωρίτερα την Τρίτη. 

Άδ. Γεωργιάδης: «Βρέθηκε ισοδύναμο μέτρο»

«Βρέθηκε ισοδύναμο μέτρο από το υπουργείο Οικονομικών και είναι η επιβολή επιπλέον 5 λεπτών σε κάθε πακέτο τσιγάρων ή καπνού, φόρος υπέρ του ΕΣΥ» ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης που εξήγησε ότι μετά την εξέλιξη αυτή δεν υπάρχει λόγος να ισχύσει το εισιτήριο των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Δ. Κρεμαστινός: «Όλοι είναι ικανοποιημένοι»

Από την πλευρά του ο καθηγητής Δ. Κρεμαστινός, δήλωσε ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σήμερα (χθες) το μεσημέρι ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία. Κατόπιν τούτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βεβαίως εξέφρασε την άποψη της κοινοβουλευτικής ομάδας, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, όπως σας είπε και ο υπουργός Υγείας, βρήκαν τη λύση του ισοδυνάμου, οπότε όλοι είναι ικανοποιημένοι».

Ως καρδιολόγος, πρόσθεσε ότι «αν εσείς νομίζετε ότι τα πέντε λεπτά είναι επιβάρυνση, εγώ μακάρι να μπορούσα να βάλω προσωπικά ένα ευρώ και να σταματήσει το κάπνισμα ο κόσμος».

Η εγκύκλιος για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ

Εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας η εγκύκλιος για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία.

"Με την έκδοση της παρούσης, καταργούνται οι υπ’ αριθμ. Πρωτ. Υ4α/οικ. 120068/31-12-2013, Υ4α/οικ.506/03-01-2014 καθώς και Υ4α/οικ.348/03-01-2014 εγκύκλιοι και δεν εισπράττεται το προβλεπόμενο ποσό των 25€ από τον ασθενή για την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο" αναφέρει η εγκύκλιος που υπογράφεται από τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποστέλλεται στους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών της χώρας.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Είδαν λύκο στον Αλιάκμονα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Είδαν λύκο στον Αλιάκμονα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ