2014-01-08 09:13:26
Φωτογραφία για ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ 25 ΕΥΡΩ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ (VIDEO)
Παρά την απόφαση της κυβέρνησης για απόσυρση του μέτρου για το εισιτήριο των 25 ευρώ για εισαγωγή και νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σήμερα ότι θεωρεί πως το μέτρο είναι σωστό και θα έπρεπε να υπάρχει. Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας, βρέθηκε ισοδύναμο μέτρο και ελήφθη η απόφαση για απόσυρση του μέτρου.

Όπως εξήγησε, ήδη από χθες το βράδυ το μέτρο δεν ισχύει και σήμερα θα κατατεθεί από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για την επιβάρυνση κάθε πακέτου τσιγάρων και καπνού με 5 λεπτά του ευρώ. «Δεν το θεωρώ προσωπική μου ήττα γιατί ήταν ένα από τα τρία μέτρα που είχα προτείνει», υποστήριξε και τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει ιεραρχία, δεν αδειάζει κανείς κανέναν, ο πρωθυπουργός κυβερνάει».

Σε ισχύ το ένα ευρώ ανά συνταγή για τους ασφαλισμένους

Ένα ευρώ ανά συνταγή θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν από σήμερα, Τετάρτη, οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, από το μέτρο εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που αναγκάζονται να εκτελούν συνταγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.


Η εφαρμογή του μέτρου προκαλεί την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών, καθώς είναι αυτοί που θα εισπράττουν για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ το ένα ευρώ. 

«Ο φαρμακοποιός δεν έχει καμία συμμετοχή, ούτε και εισπράττει για λογαριασμό του το ένα ευρώ» διευκρινίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, σημειώνοντας ότι η επιβάρυνση με ένα ευρώ ανά συνταγή αυξάνει τη συμμετοχή των ασφαλισμένων για τα φάρμακα που προμηθεύονται από τα φαρμακεία, ενώ μειώνεται αντίστοιχα η επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακά τους. 

«Η συνεχιζόμενη επιβάρυνση των πολιτών για να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες του ΕΟΠΥΥ και των υπολοίπων κρατικών φορέων, οδηγεί σε πλήρη απαξίωση της περίθαλψης του κόσμου, με ολέθρια αποτελέσματα» καταλήγει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ