2014-01-08 13:43:09
Φωτογραφία για ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ... ΒΑΪΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ UEFA! (ΡΗΟΤΟ)
Η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA φιλοξενεί αφιέρωμα στις οικογενειακές δυναστείες στο ποδόσφαιρο, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στον Άνθιμο και τον Μιχάλη Καψή και στους... Βλάντιμιρ Βάις.

Οι Τσάρλτονς στην Αγγλία, οι Αρβελάτζε στη Γεωργία, οι Λάουντρουπ στη Δανία και πολλοί ακόμα! Στο εκτενές αφιέρωμα της UEFA ξεχωριστή θέση έχουν ο Άνθιμος και ο Μιχάλης Καψής, καθώς και ο παίκτης του Ολυμπιακού!

Συγκεκριμένα, στην αναφορά για την Ελλάδα αναφέρεται: «Γενημένος τον Σεπτέμβριο του 1950, ο λίμπερο Άνθιμος Καψής πέρασε ολόκληρη τη 15ετή του καριέρα στον Παναθηναϊκό, ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε μέχρι τον τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1970/71 και αποτέλεσε αρχηγό της Ελλάδας στην πρώτη της συμμετοχή σε τελική φάση μεγάλου τουρνουά, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980. Ο γιος του, κεντρικός αμυντικός Μιχάλης, είχε μια λιγότερο σταθερή συλλογική καριέρα. Το μεγαλύτερο διάστημα το πέρασε στον Εθνικό Πειραιά (1993-98) και την ΑΕΚ (1999-2004). Ωστόσο, τερμάτισε την καριέρα του με 36 διεθνείς συμμετοχές (μία περισσότερη από τον πατέρα του) και κυρίως ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ στην κατάκτηση του Euro 2014 με την Πορτογαλία».


Όσον αφορά τη Σλοβακία, η επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας κάνει ξεχωριστή αναφορά στους... Βάις, αφού ο νυν παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο τρίτος της γενιάς του! Ο πρώτος Βλάντιμιρ Βάιας ήταν στην Εθνική Τσεχοσλοβακίας στους Ολυμπιακούς του 1964. Ο γιος του, επίσης με το ίδιο όνομα, έπαιξε επίσης στην Εθνική και φόρεσε τη φανέλα της Ίντερ, ενώ ο... Βλάντιμιρ ο νεότερος ξεκίνησε επίσης στους Νερατζούρι, έγινε επαγγελματίας στη Μάντσεστερ Σίτι και πλέον παίζει στον Ολυμπιακό!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ