2014-01-08 21:25:11
Φωτογραφία για Αντ. Σαμαράς: «Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016»
Σαφές μήνυμα ότι «οι επόμενες εθνικές εκλογές θα θα γίνουν το 2016» έστειλε ο πρωθυπουργός από το Ζάππειο Μέγαρο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών είναι εντός ή εκτός Ευρώπης Εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο αποκάλεσε κόμμα αντιευρωπαϊκό, με αφορμή και την σημερινή απουσία του κ.Τσίπρα από τις εκδηλώσεις για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ. «Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις θα κερδίσουν στις ευρωεκλογές» ευχήθηκε και ο Ζοζέ Μπαρόζο.

Σε ερώτηση σχετική με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις ενόψει των ευρωεκλογών και το ενδεχόμενο να διενεργηθούν φέτος πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός, τονίζοντας ότι «οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016».

«Υπάρχει σταθερότητα στην Ευρώπη και θα διατηρηθεί» υποστηρίζοντας ότι το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι εντός ή εκτός Ευρώπης. «Οι ψηφοφόροι πρέπει να αποφαίσουν κατά πόσο θέλουν ή δεν θέλουν την Ευρώπη. Ελπίζω ότι θα αποφασίσουν υπέρ της Ευρώπης. Υπάρχει και η ευρωσκεπτικιστική άποψη αλλά δεν συμφωνώ» είπε.


Αναφέρθηκε, δε, και στην επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μην παραστεί στη σημερινή τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του επέλεξαν να μην έλθουν στην σημερινή τελετή. Αυτές οι ιδέες είναι αντιευρωπαικές, αντιδυτικές και κατά του ΝΑΤΟ. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να αναφερθώ σε δίλμμα για τις ευρωεκλογές σήμερα. Συμφωνα με τον τρίτο νόμο του Νεύτωνα (σ.σ. νόμος δράσης και αντίδρασης) δίνεται η δυνατότητα στους ψηφορόφορους να ψηφίσουν για να εκφράσουν την οργή τους. Έχουμε κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή που δεν έχει να κάνει με την δημοκρατία.

» Καταλαβαίνω ότι κάποιοι ψηφοφόροι θέλουν να εκφράσουν τον θυμό τους για τα μέτρα και τις θυσείς και καταλαβαίνω ότι είναι σε δύσκολη θέση. Έχω όμως εμπιστοσύνη ότι θα ψηφίσουν για την χώρα που αγαπούν και για τα παιδιά τους», κατάληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις θα κερδίσουν στις ευρωεκλογές»

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης αλλά ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσει κανείς στις επικρίσεις για την Ελλάδα είναι με τους αριθμούς» δήλωσε, στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και επισημαίνοντας ότι πετύχαμε μία χρονιά νωρίτερα, πριν από το προγραμματισμένο, το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Θέλω ιδιαίτερα στους ξένους δημοσιογράφους να πω ότι για μία χώρα, που έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της, και εάν προσθέσετε φόρους και πληθωρισμό, είναι σαν να έχει χάσει 40% του εισοδήματός της. Όταν αυτή η χώρα έχει πρωτογενές πλεόνασμα, αυτό δίνει την καλύτερη απάντηση στο ερώτημα για την οικονομική της πορεία» είπε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε, δε, ότι «είχαμε την ταχύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει στον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα ήλθε πρώτη στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο καλύτερος κριτής είναι οι αγορές» σημείωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Τα spreads δείχνουν ότι έχει αλλάξει η οικονομική πραγματικότητα. Αν κοιτάξει κανείς το ράλι στο ελληνικό χρηματιστήριο, στο σύνολό της η αγορά, αν δεν χειροκροτεί, πάντως αποδέχεται την πραγματικότητα μίας Ελλάδας που βγαίνει από την κρίση», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο κόσμος ακόμη υποφέρει αλλά ξεκίνησε η διαδικασία για την μείωση της ανεργίας, για την αύξηση των επενδύσεων. «Η αισιοδοξία για την Ελλάδα ακουμπάει στους νέους ανθρώπους. Η αγωνία μας είναι πως θα δώσουμε προοπτική στους νέους ανθρώπους, αυτούς παρακολουθούμε, γι αυτούς αγωνιζόμαστε», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαρόζο, είπε ότι το πρόγραμμα στην Ελλάδα αντιμετώπισε περισσότερες δυσκολίες από τις άλλες χώρες και σημείωσε ότι υπήρξαν πολιτικές κρίσεις, εκλογές, συζήτηση για δημοψήφισμα. Υπήρχαν πολιτικά προβλήματα που δυσκόλευαν το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας ανέφερε ο κ. Μπαρόζο και συνέχισε: Υπήρχαν και οι φωνές που έσπρωχναν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και αυτό μεγάλωνε το πρόβλημα. Βέβαια, πρόσθεσε, στον πυρήνα ήταν το υψηλό χρέος και άλλα θέματα όπως η υστέρηση ανταγωνιστικότητας.

Ωστόσο πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει πολλά θετικά, είναι ικανή όσο και κάθε άλλη χώρα για να πετύχει, τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις θα κερδίσουν στις ευρωεκλογές έναντι των ευρωσκεπτικιστών και πρόσθεσε ότι η σταθερότητα στην Ευρώπη δεν κινδυνεύει. Σημείωσε ακόμα ότι οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουμε βγει από την κρίση. «Οι εκλογείς θέλουν οι χώρες τους να επιτύχουν. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να ολοκληρώσει το δημοσιονομικό πρόγραμμα και να μην πάνε χαμένες οι προσπάθειες», είπε ο κ. Μπαρόζο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
SMSContactPhotos7: Cydia tweak new free
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
SMSContactPhotos7: Cydia tweak new free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ