2014-01-09 16:07:06
Φωτογραφία για Ο διαλογισμός είναι θεραπεία κατά του άγχους αλλά όχι σοβαρών, παθολογικών ασθενειών
«Έχουμε μέτρια εμπιστοσύνη ότι οι πρακτικές του διαλογισμού έχουν ευεργετική επίδραση» επιμένουν οι ειδικοί ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Johns Hopkins, αν και θεωρούν ότι η αρχαία αυτή πρακτική μπορεί να βοηθήσει ως ένα επίπεδο όμως, στο άγχος, την κατάθλιψη και τον πόνο Η εστίαση του διαλογισμού γνώσης και συναίσθησης είναι να εκπαιδεύσουν οι ασκούμενοι τον εγκέφαλό τους να παραμείνει στη στιγμή. Για να γίνει αυτό, διδάσκονται να παραμερίσουν τις στενοχώριες του παρελθόντος και τις ανησυχίες για το μέλλον.

Η συγκεκριμένη μελέτη των ειδικών εξέτασε προηγούμενη έρευνα, η οποία αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα του διαλογισμού για τη διαχείριση μιας σειράς από παθολογικές καταστάσεις, όπως ο καρκίνος του μαστού, το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου και η ινομυαλγία στην κατάθλιψη.

Με ασθένειες όπως αυτές, η περισυλλογή δε χρησιμοποιείται ως θεραπεία για την ασθένεια. Είναι υποστηρικτική φροντίδα που σχετίζεται με τη διαχείριση του άγχους και όχι την ασθένεια κάθε αυτή. Στην έρευνα συμμετείχαν 163 γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού στο πρώτο και δεύτερο στάδιο.


Μετά από τέσσερις μήνες, οι γυναίκες που διαλογίζονταν παρουσίασαν σημαντικές βελτιώσεις σε ό, τι οι ερευνητές ονόμασαν ποιότητα ζωής και αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων, σε σύγκριση με τις γυναίκες από άλλες ομάδες, που δε διαλογίζονταν.

Επιπλέον, σε πολλές από τις μελέτες, ο διαλογισμός δεν ήταν πιο αποτελεσματικός από ό, τι τα φάρμακα και άλλες μη ιατρικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής άσκησης, ενώ περαιτέρω ανάλυση διαπίστωσε ότι υπάρχουν ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν, ότι όντως ο διαλογισμός θα μπορούσε να βοηθήσει σε θέματα κατάχρησης ουσιών, στην βελτίωση της ποιότητας του ύπνου ή την απώλεια βάρους.

Όμως, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον ο διαλογισμός δεν έχει επιβλαβείς παρενέργειες, είναι δωρεάν και μία πολύ καλή τακτική ηρεμίας, άσχετα με το αν έχει ή όχι θεραπευτικές ιδιότητες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ