2014-01-09 21:17:07
Φωτογραφία για Συνάντηση του περιφερειάρχη Aττικής, Γιάννη σγουρού, με τον Ευρωπαίο επίτροπο, Γιοχάνες Χαν
Οι στόχοι του νέου Κοινοτικού Προγράμματος (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) για την περίοδο 2014-2020 συζητήθηκαν διεξοδικά στις σημερινές συναντήσεις του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Γιοχάνες Χαν και τη συμμετοχή των Δημάρχων και των Κοινωνικών Φορέων.

Αμέσως μετά τις συναντήσεις αυτές σε Συνέντευξη Τύπου ο κ. Σγουρός, αφού ευχαρίστησε τον κ. Χαν για την εποικοδομητική συνεργασία και τη συνεχή στήριξη που προσφέρει στη χώρα μας, δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα καταφέρει και στη νέα Προγραμματική Περίοδο όχι μόνο να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο, αλλά η υλοποίηση κάθε Προγράμματος να ικανοποιεί τις ανάγκες των ανθρώπων και να λύνει τα προβλήματά τους.

«Αντίπαλος όλων μας είναι η ανεργία, ο πυρήνας δηλαδή και η ουσία της κοινωνικής συνοχής. Σήμερα βάζουμε τις βάσεις για το χτίσιμο του νέου Προγράμματος, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την Πολιτεία και με τους φορείς της κοινωνίας. Η έμφαση θα δοθεί στην καινοτομία, την έρευνα και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Θα πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε στις νέες απαιτήσεις του ΣΕΣ και να εκμεταλλευτούμε τις νέες δυνατότητες. Το μοντέλο αλλάζει κι εμείς δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε με όρους παρελθόντος».


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, κ. Γιοχάνες Χαν αναφερόμενος στη νέα Προγραμματική Περίοδο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα Προγράμματα, επισημαίνοντας ότι πλέον η στρατηγική στόχευση των Προγραμμάτων θα είναι το βασικό κριτήριο για τη χρηματοδότηση. Ο κ. Χαν επαίνεσε την Περιφέρεια Αττικής τόσο για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ αφού κατάφερε όπως είπε να αυξήσει την απορροφητικότητα πάνω από 400% τα τελευταία δυο χρόνια που είχε την ευθύνη.

Κατά τη συζήτηση οι Δήμαρχοι στις τοποθετήσεις τους ενώ εξήραν τη συνεργασία τους με την Περιφέρεια Αττικής αναφέρθηκαν στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄Βαθμού, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια οι Δήμοι έχουν σημαντική μείωση πόρων και αρμοδιοτήτων.

Στη συζήτηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι Κοινωνικών Φορέων, οι οποίοι επεσήμαναν την ανάγκη καλύτερης ενημερώσής τους για τα Προγράμματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, ενώ ζήτησαν την αναθεώρηση των προϋποθέσεων συμμετοχής τους σε αυτά, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των επιδοτούμενων επιχειρήσεων.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ