2014-01-10 06:27:07
Φωτογραφία για Ο Πάπας σπάει το πρωτόκολλο... ξανά
Για την καθιερωμένη εβδομαδιαία γενική ακρόαση βγήκε την Τετάρτη ο Πάπας στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Ανεβασμένος στο Popemobile το ειδικό αυτοκίνητο του Πάπα, χαιρετούσε τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί για να τον δουν και να πάρουν την ευλογία του. Τότε, ανάμεσα στον κόσμο, ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α' εντόπισε τον αιδεσιμότατο Fabian Baez, έναν φίλο από τα παλιά, ιερέα της ενορίας του στο Μπουένος Άιρες.

Ο αιδεσιμότατος δεν διέθετε VIP εισιτήριο για θέση κοντά στο ιερό ούτε μία θέση στις πρώτες σειρές των πιστών που θα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Ποντίφικα, αλλά ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες ανθρώπων που είχαν έρθει απλώς και μόνο να δουν τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας.

Ωστόσο, ο Πάπας τον εντόπισε ανάμεσα στο πλήθος και αμέσως έδωσε εντολή στους χωροφύλακες του Βατικανό να επιτρέψουν στον παλιό του φίλο να περάσει το οδόφραγμα και να έρθει κοντά του. Οι δύο άνδρες χαιρετήθηκαν εγκάρδια κι αμέσως ο Πάπας προσκάλεσε τον Baez να ανέβει στο όχημά του και ο ιερέας συνόδευσε τον Φραγκίσκο τον Α', ενώ εκείνος χαιρετούσε τα πλήθη κι ασπαζόταν βρέφη. Αμέσως μετά ο αιδεσιμότατος δήλωσε στα Μέσα: "Σκεφτόμουν διαρκώς 'τι κάνω εγώ εδώ;' Μαμά μου!". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ