2014-01-10 18:30:09
Φωτογραφία για Στα γραφειοκρατικά γρανάζια το Ριζόμυλος – Μεθώνη
Με τον συνήθη γραφειοκρατικό ρυθμό… χελώνας, παρά το έκδηλο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προχωρά η διαδικασία για την κατασκευή του δρόμου Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη. Συγκεκριμένα, πριν από μερικές μέρες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος ενέκρινε μια ακόμα παράταση προθεσμίας (την τέταρτη κατά σειρά) για την ολοκλήρωση εκπόνησης της συγκεκριμένης μελέτης, για 12 μήνες: δηλαδή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014, ενώ η μελέτη έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2010. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχικός χρόνος ολοκλήρωσης της μελέτης ήταν 18 μήνες, και μέχρι τώρα έχουν δοθεί ήδη 3 παρατάσεις. Δικαιολογημένα λοιπόν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε τη Δευτέρα στην Καλαμάτα εντολή να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μελέτης βελτίωσης του δρόμου Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, οι χρονοβόρες διαδικασίες κάθε άλλο παρά την ανάπτυξη εξυπηρετούν· και η κυβέρνηση, αν θέλει να είναι συνεπής με τις εξαγγελίες της για έξοδο από την ύφεση, θα πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία αναγκαίων υποδομών
. Εξυπακούεται ότι αν δεν ενδιαφερόταν προσωπικά ο πρωθυπουργός και αν δεν υπήρχε επιχειρηματικό ενδιαφέρον, ο δρόμος Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη θα ήταν ακόμα στις… προμελέτες. Ομως ακόμα και τώρα, είναι άγνωστο πότε θα τελειώσουν οι μελέτες και αν τελικώς θα δημοπρατηθεί το έργο ή αν θα γίνει με χρήματα του… μεθεπόμενου ΕΣΠΑ.

radio936.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ