2014-01-11 00:01:07
Φωτογραφία για Κουκουλόπουλος: Η χώρα δεν μπορεί να μετατρέπεται σε απέραντο δικαστήριο
«Το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει, αν χρειαστεί, να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε ειδικά αυτές οι δίκες που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος να ολοκληρωθούν γρήγορα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρης Κουκουλόπουλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

«Η χώρα δεν μπορεί να είναι ένα απέραντο δικαστήριο και πρέπει να υπάρξει μέριμνα με νομοθετική ρύθμιση αυτές οι δίκες να ολοκληρωθούν το γρηγορότερο δυνατό» προσθέτει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει με έμφαση ότι «οι θεσμοί στην Ελλάδα λειτουργούν και λειτουργούν με έναν τρόπο που όλο και περισσότερο είναι εναρμονισμένος με τις απαιτήσεις της κοινωνίας και των πολιτών. Λειτουργεί και η Βουλή και η δικαιοσύνη και μάλιστα σε νευραλγικούς τομείς. Η εικόνα ότι υπάρχει μια απέραντη συγκάλυψη από ένα σύστημα, όπου οι θεσμοί είναι διαπλεκόμενοι με τα συμφέροντα, δεν είναι αληθής».


«Η διαδικασία εξυγίανσης των τραπεζών είναι το κεντρικό οικονομικό και πολιτικό πρόβλημα της χώρας» τονίζει ο κ. Κουκουλόπουλος και προσθέτει: «Πρέπει οι τράπεζες να ολοκληρώσουν την εξυγίανση και την ανακεφαλαιοποίησή τους και θα πρέπει να αναδιαρθρωθούν τα δανειακά χαρτοφυλάκια. Δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η εξυγίανσή τους ομαλά, αν δεν υπάρξει και αναδιάρθρωση στα δανειακά τους χαρτοφυλάκια. Το πολιτικό ζήτημα είναι να δούμε πως θα γίνει μια κίνηση επιθετική, που μπορεί να είναι και επώδυνη, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με πολλά δανειακά χαρτοφυλάκια, που αφορούν ιδιωτικές επιχειρήσεις και πολύ μεγάλους δανεισμούς. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως χώρα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «το κεντρικό πρόβλημα της πραγματικής οικονομίας και το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας, είναι το πρόβλημα ρευστότητας. Η ρευστότητα δεν υπάρχει πουθενά και οι τράπεζες δεν μπορούν να ανοίξουν περπατησιά σε αυτό τον κρίσιμο τομέα όσο είναι κολλημένες από ανάλογες υποθέσεις, και δεν αναφέρομαι ποινικά. Είναι μεγάλα τα βαρίδια που έχουμε και πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναδιαρθρωθούν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και τώρα είναι η ώρα, γιατί τώρα οι τράπεζες όλες είναι σε ποσοστά πάνω από 85% σε χέρια του Δημοσίου».

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ