2014-01-11 09:59:07
Φωτογραφία για Η ΑΣΠΑΙΤΕ για την παιδαγωγική επάρκεια εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα
Φαίνεται ότι διαφωνεί η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης με την οδηγία που απέστειλε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σύμφωνα με την οποία για την μετάταξη σε θέσεις του Υπουργείου Παιδείας δεν απαιτείται η κτήση συγκεκριμένου τίτλου σπουδών ή άλλου ειδικού πρόσθετου προσόντος σε περίπτωση που όταν πραγματοποιήθηκε ο διορισμός του υπαλλήλου δεν απαιτούνταν τα προσόντα αυτά. Η παρέμβαση έγινε μετά από αιτήματα αποφοίτων της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Συγκεκριμένα η οδηγία στην οποία αναφέρεται η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης είναι η ακόλουθη: ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/Δ/11/ΟΙΚ34906 «Οδηγίες για την κινητικότητα του προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα κατ ́εφαρμογή του άρθρου 82 του ν. 4172/2013»:

«Για τη μετάταξη σε θέσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που ο διορισμός του υπαλλήλου έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο δεν απαιτείτο η κτήση συγκεκριμένου τίτλου σπουδών ή άλλου ειδικού πρόσθετου προσόντος από αυτά που αναφέρονται στον Πίνακα Κωδικών Προσόντων και ο υπάλληλος υπηρετούσε ήδη σε κλάδο για τον οποίο απαιτείται με τις ισχύουσες διατάξεις ως προσόν διορισμού η κτήση συγκεκριμένου τίτλου σπουδών/ειδικού πρόσθετου προσόντος, η σχετική προϋπόθεση της κατοχής αυτών τεκμαίρεται ότι πληρούται».

Η ΑΣΠΑΙΤΕ υποστηρίζει ότι η οδηγία αυτή, εφόσον αναφέρεται στις παιδαγωγικές σπουδές, οι οποίες είναι απαιτούμενες στην αρχική ανακοίνωση (ΦΕΚ 3318/27-12-2013), δεν συνάδει με το γράμμα και το πνεύμα των νόμων
. Οι συστηματικές παιδαγωγικές σπουδές δεν υποκαθίστανται από οποιαδήποτε εργασιακή εμπειρία.

Συνεπώς, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΣΠΑΙΤΕ «νομίζουμε ότι η οδηγία πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα, χωρίς να αποκλείεται κανένας από τις διαδικασίες της κινητικότητας». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συνήλθε στο... νεκροτομείο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συνήλθε στο... νεκροτομείο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ