2014-01-11 12:09:34
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ (VIDEO)
Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης. Τη σύλληψη του κ. Φιλιππίδη επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του. Εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, το οποίο χθες Παρασκευή μετατράπηκε σε διεθνές και εκτελέστηκε το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φιλιππίδης εντοπίστηκε στην Κωνσταντινούπολη μέσω του κινητού τηλεφώνου του.

Άγνωστο παραμένει πώς ο κ. Φιλιππίδης βρέθηκε στην Τουρκία, δεδομένου ότι -όπως ο ίδιος υποστήριζε- το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στις ΗΠΑ και επρόκειτο να επιστρέψει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου -υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων. Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα -καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το ''πράσινο φως'' για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ