2014-01-11 12:40:03
Φωτογραφία για Μια πλατεία... παρκινγκ στο κέντρο της Αμαλιάδας!
Σε παρκινγκ έχει μετατραπεί η πλατεία Ν. Τεμπονέρα στην Αμαλιάδα, η οποία βρίσκεται στο σημείο που στεγάζονται τα γραφεία του ΟΑΕΕ. Βέβαια, από την στιγμή που παραδόθηκε η συγκεκριμένη πλατεία που βρίσκεται έναν δρόμο κάτω από το δημαρχείο, περισσότερο θυμίζει χώρο στάθμευσης, παρά πλατεία, γεγονός που στηλιτεύουν ακόμη και αυτοί που παρκάρουν (!) με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν παρκινγκ στο κέντρο της πόλης.

Από νωρίς το πρωί τις καθημερινές μέρες και ώρες τόσο από την οδό Γ. Παπανδρέου, όσο και από την Κολοκοτρώνη οχήματα… «αναζητούν» μια θέση παρκαρίσματος, διερχόμενα δίπλα από πεζούς και από ποδηλάτες, μιας και από το συγκεκριμένο σημείο διέρχεται και ποδηλατόδρομος.

Περίοικοι και επαγγελματίες της περιοχής δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για την χρήση της πλατείας σε χώρο στάθμευσης, ζητώντας από τον δήμο και την τροχαία εντατικούς ελέγχους, ώστε να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο, παρότι, όπως τονίζεται, κάποιες φορές τροχονόμοι «κόβουν» κλήσεις, οι οποίες ωστόσο δεν φαίνεται να αποθαρρύνουν τους οδηγούς.


Την αγανάκτησή του για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Ν. Τεμπονέρα, εκφράζει ο κ. Αλέξης Σαφαρής, ο οποίος διαθέτει συνεργείο στο συγκεκριμένο σημείο: «Η κατάσταση είναι αφόρητη. Μόνο και μόνο το ότι δεν τηρείται ο νόμος και όποιος θέλει παρκάρει ανενόχλητος πάνω σε μια πλατεία, αυτό τα λέει όλα.

Γίνονται κάποιες φορές κάποιοι έλεγχοι και δίνονται και κλήσεις από την τροχαία, όμως οι αρμόδιοι δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να απαγορεύουν ρητά την στάθμευση. Η πλατεία και ο γύρω χώρος έχουν έτσι κι αλλιώς τα κακά τους χάλια, τα οποία έχουμε επισημάνει και εγγράφως στον δήμο. Δεν είναι δυνατό να δεχόμαστε η πλατεία να είναι παρκινγκ…», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφ. «Πρωινή» ο κ. Α. Σαφαρής.

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ