2014-01-11 14:18:13
Φωτογραφία για Την ελληνική αεράμυνα δοκίμαζε το τουρκικό ελικόπτερο στη Σάμο
 

Σε αποστολή δοκιμής των αντανακλαστικών της αεράμυνας της Σάμου ήταν το τουρκικό ελικόπτερο το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ  πραγματοποίηση “υπέρπτηση” πάνω από το βορειοανατολικό άκρο του νησιού.

Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα “Σαμιακή Γνώμη” το χτεσινό περιστατικό δεν ήταν μία απλή υπερπτηση που θα μπορούσε να είχε συμβεί κατά λάθος, αλλά  όπως φαίνεται μία καλοσχεδιασμένη άσκηση για να δοκιμαστεί σενάριο αεραπόβασης και ελέγχου των αντανακλαστικών της αεράμυνας της Σάμου.

Πιο συγκεκριμένα το τουρκικό ελικόπτερο ξεκίνησε από μια βάση καταδρομών απέναντι από τη Ρόδο και μετέφερε άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Το AS-532 Cougar πέταξε κατά μήκος της τουρκικής ακτογραμμής με κατεύθυνση βόρεια προς το νησί της Σάμου.

Μόλις το ελικόπτερο έφτασε κοντά Σάμο, οι Τούρκοι ξεκίνησαν τη διαδικασία δοκιμής της ελληνικής αεράμυνας.


Στην περιοχή απέναντι από τις ανατολικές ακτές της Σάμου το ελικόπτερο πραγματοποίησε στροφή προς τα ανατολικά και πέρασε πίσω από το τουρκικό όρος ''Καμήλα'' όπου στα 1200 μέτρα βρίσκονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις με ραντάρ των Τούρκων.

Στη συνέχεια με κάθετη στροφή 180 μοιρών, το AS-532 Cougar  πέρασε πάνω από το "Γαλλικό Χωριό" (που βρίσκεται στη Τουρκία) και εισήλθε στο FIR Αθηνών.

Ο τελικός του προορισμός ήταν η αγροτική παραθαλάσσια περιοχή Μουρτιά και σύμφωνα με αναφορές ντόπιων το τουρκικό AS-532 Cougar στάθηκε σε ύψος 1.000 μέτρων, αιωρούμενοι για 4 ολόκληρα λεπτά!

Αμέσως μετά το ελικόπτερο επέστρεψε από το ίδιο σημείο που εισήλθε και κατευθύνθηκε προς τη βάση του!

Η συγκεκριμένη πρόκληση ξεπερνά κάθε προηγούμενο και θα πρέπει να καταγραφεί, αφού ποτέ στο παρελθόν τουρκικό ελικόπτερο δεν έχει πραγματοποιήσει μία τέτοιου είδους αποστολή.

Το γεγονός δε ότι επρόκειτο για ελικόπτερο που ξεκίνησε από στρατόπεδο ειδικών δυνάμεων θα πρέπει να προβληματίσει περισσότερο την ηγεσία της χώρας.

Κάθε χρόνο οι δυνάμεις της Αεροπορίας Στρατού της Τουρκίας ασκούνται σε σενάρια αεραποβάσεων με καταδρομείς κατά τη διάρκεια της άσκησης EFES η οποία πραγματοποιείται στον Κόλπο Doğanbey βόρεια της Σάμου, από όπου και το σχετικό βίντεο.

 

 

ΠΗΓΗ: http://5klik.blogspot.gr/2014/01/blog-post_4175.html
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ