2014-01-13 08:44:06
Φωτογραφία για Ιδρύεται Λιμενικό Φυλάκιο στον Αστακό
Στο πλαίσιο της νέας διάρθρωσης του Λιμενικού Σώματος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προωθεί απόφαση η οποία εξορθολογίζει τη διασπορά των Λιμενικών Φυλακίων στην ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με την απόφαση, πέραν των υπαρχόντων, ιδρύονται επιπλέον 19 Λιμενικά Φυλάκια, με αποκλειστικό γνώμονα την ευελιξία στην αντιμετώπιση τοπικών αναγκών.

Αναλυτικότερα η υπουργική απόφαση που θα συνοδεύει την κύρωση του Προεδρικού Διατάγματος για τη νέα διάρθρωση των Λιμενικών Αρχών, περιλαμβάνει τη νέα διάρθρωση των πενήντα (50) συνολικά Λιμενικών Φυλακίων ανά όλη την ελληνική επικράτεια. «Κυρίαρχο κριτήριο παραμένει η ενίσχυση της παρουσίας σε ακριτικά σημεία, η θωράκιση των θαλασσίων συνόρων μας, η επιχειρησιακή ευελιξία, η αμεσότητα στη συνεννόηση μεταξύ των μονάδων, η ορθολογικότερη κατανομή των δυνάμεών μας στην Επικράτεια με τελικό τον στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη» αναφέρει το υπουργείο.

Συγκεκριμένα η νέα διάρθρωση των Λιμενικών Φυλακίων περιλαμβάνει και το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου για το οποίο προβλέπεται η ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στον Αστακό.

Πηγή: agrinionews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ