2014-01-13 12:51:10
Φωτογραφία για Πάτρα: Πήγαν για μείωση ενοικίου και βγήκαν… κουρεμένοι
Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι. Ο λόγος για δυο επώνυμες πατρινές επιχειρήσεις εκ των οποίων η μια δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και της αναψυχής και η άλλη στο χώρο της αισθητικής, οι οποίες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας λόγω οικονομικής κρίσης να τους γίνει σημαντική μείωση στο μηναίο τίμημα που καταβάλουν ως ενοίκιο.

Πριν τη δίκη οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων δήλωναν σίγουροι πως θα κερδίσουν την υπόθεση επηρεασμένοι από το γενικότερο κλίμα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Όταν όμως εκδόθηκε η απόφαση έπεσαν από τα σύννεφα , καθώς το δικαστήριο βάση και των όσων υποστήριξε η πλευρά των ιδιοκτητών, όχι μόνο δεν προχώρησε σε μείωση του μισθώματος , αλλά έκανε δεκτή την επιχειρηματολογία της άλλης πλευράς και επέβαλε αύξηση του , με αποτέλεσμα να μην πιστεύουν στ’ αυτιά τους οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Το κόλπο με τα συμφωνητικά

Την ίδια ώρα δεκάδες ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων, οι οποίοι συνάπτουν νέες συμφωνίες για την μίσθωσή τους προχωρούν στη μέθοδο των μισθώσεων με συμβόλαιο συμβολαίου αλλά και με ιδιωτικό συμφωνητικό.


Δηλαδή το μισό ποσό που εμφανίζουν επίσημα στην εφορία αναφέρεται στο συμβόλαιο και το άλλο μισό ποσό είναι αυτό που δεν φαίνεται πουθενά και δίνεται ουσιαστικά κάτω από το τραπέζι μέσα από την ύπαρξη ενός χαρτιού, το οποίο παραμένει στα χέρια του δικηγόρου.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι πολλές και έχουν κάνει την εμφάνισή τους ιδιαίτερα σε δρόμους που θεωρούνται ακόμα «φιλέτα» όπως η Ρήγα Φεραίου και η Αγίου Νικολάου.

Του Γιάννη Γεωργόπουλου-patrastimes
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ