2014-01-14 09:46:26
Φωτογραφία για Τα σκάνδαλα οδηγούν σε πρόωρες εκλογές πιστεύουν στην Κουμουνδούρου...!!!
Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Δυναμικά στην αντεπίθεση περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου όπου αναδεικνύεται με τον πιο ξεκάθαρο  τρόπο η διαδρομή του χρήματος 

και οι σχέσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με επιχειρηματίες. Όπως λένε μάλιστα στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εξ αιτίας της  σκανδαλολογίας που αφορά στελέχη των κομμάτων που στηρίζουν την δικομματική κυβέρνηση ενισχύεται όλο και περισσότερο το σενάριο των πρόωρων εκλογών. 

«Κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα για την κυβέρνηση λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί κάτω από το βάρος των σκανδάλων να πάει σε εκλογές αλλιώς η συντριβή που θα υποστεί  δεν θα έχει προηγούμενο.» 

Στην Κουμουνδούρου πάντως  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν να είναι έκπληκτα από την διάσταση του σκανδάλου που αποκαλύφθηκε μετά τις δικαστικές ενέργειες εναντίον στελεχών του ΤΤ και κορυφαίων επιχειρηματιών του τόπου.


«Τα όσα αποκαλύπτονται λένε οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα είναι πέρα από κάθε φαντασία. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα κολλάει γάντι το μαζί τα φάγαμε αφού μέσα από την δικογραφία προκύπτει μια εξωφρενική συναλλαγή των στελεχών της Τράπεζας με επιχειρηματίες. Μάλιστα η έρευνα δείχνει την πορεία του χρήματος καθώς επίσης και λογαριασμούς με υπέρογκα ποσά τα οποία  δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.» 

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι εάν  όντως οι εισαγγελείς έχουν «αυτονομηθεί», τότε το σκάνδαλο μπορεί να φτάσει «πολύ ψηλά» και να συμπαρασύρει την κυβέρνηση. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης έθεσε μια σειρά από ερωτήματα όπως  «αν το ΤΤ ήταν μία μεμονωμένη περίπτωση», «αν υπάρχουν και στις μέρες μας δανειοδοτήσεις επιχειρήσεων με ανορθόδοξα κριτήρια», «αν έχει ευθύνες η Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτεύον τραπεζικό σύστημα», αλλά και «αν αποτελεί πράξη συγκάλυψης η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην επικεφαλής του ΤΧΣ, η οποία σύμφωνα με τη δικογραφία εμπλέκεται στην υπόθεση». 

Μάλιστα ο Πάνος  Σκουρλέτης χαρακτήρισε την υπόθεση ως «μείζον τραπεζικό σκάνδαλο με πολιτικές προεκτάσεις» και τόνισε  ότι αυτό «αποτελεί μια μόνο πλευρά ενός συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής στον ευρύτερο τραπεζικό χώρο». 

Από την Κουμουνδούρου δεν περνάει απαρατήρητο και το γεγονός ότι  ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κάλυψε με απόλυτο τρόπο την διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ, Αναστασία Σακελλαρίου, παρά το γεγονός ότι βάσει της δικογραφίας η κ. Σακελλαρίου μετείχε στην επιτροπή αναθεώρησης την οποία  ερευνούν οι δικαστικές αρχές. Φυσικά αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο η δήλωση να έγινε με εντολή του πρωθυπουργού.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/312989/ta-skandala-odhgoyn-se-prowres-ekloges-pisteyoyn-sthn-koymoyndoyroy#ixzz2qMB1smzh
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ