2014-01-14 10:51:04
Φωτογραφία για Αύξηση στα τσιγάρα, υπέρ Υγείας...
IATRONET. Κατατέθηκε διορθωμένη η τροπολογία για αύξηση στην τιμή των τσιγάρων, ως ισοδύναμο μέτρο της κατάργησης του '25ευρου' στα νοσοκομεία.

Κατατέθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα διορθωμένη η τροπολογία για αύξηση στις τιμές των τσιγάρων, ως ισοδύναμο μέτρο του '25ευρου' εισιτηρίου για νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί αρχικά την Παρασκευή, αλλά αποσύρθηκε, καθώς εξαιρούσε από την αύξηση τα πούρα και τα πουράκια!

Με την εφαρμογή της - που θα γίνει άμεσα - θα υπάρξει αύξηση κατά 5 λεπτά στο πακέτο.

Στα στριφτά, η αύξηση του καπνού φτάνει στα 7 λεπτά για τη συσκευασία των 20 γραμμαρίων, ενώ στα πούρα η αύξηση είναι 1 ευρώ ανά συσκευασία λιανικής πώλησης με τιμή 100 ευρώ.

Η κυβέρνηση αναμένει δημοσιονομικό όφελος 50,7 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 45 εκατομμυρίων που υπολόγιζε από το '25ευρω' στα νοσοκομεία.

Φόρος

Η τροπολογία ορίζει ότι αυξάνεται το ποσό του πάγιου φόρου των τσιγάρων από τα 80 στα 82,50 ευρώ ανά φορολογική μονάδα (1.000 τεμάχια) τσιγάρων και αντιστοίχως το ελάχιστο ποσό του ειδικού φόρου κατανάλωσης από τα 115 στα 117,5 ευρώ επίσης ανά φορολογική μονάδα. 

Αυξάνεται, επίσης, ο συντελεστής του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται στο λεπτοκομμένο καπνό για την κατασκευή χειροποίητων τσιγάρων (στριφτά) και στα άλλα καπνά για κάπνισμα από τα 153 στα 156,70 ευρώ ανά χιλιόγραμμο καθαρού βάρους.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ