2014-01-14 11:14:27
Φωτογραφία για Κρυφτούλι Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ για τους υποψηφίους μεγάλων Δήμων και Περιφερειών...!!!
Η επιλογή υποψηφίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων μεγάλων Δήμων αναδεικνύεται σε γρίφο μεγίστης πολιτικής σημασίας, για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Δήμο της Αθήνας  θα διεξαχθεί η μητέρα όλων των μαχών καθώς στην πρωτεύουσα παίζονται όλες οι πολιτικές εντυπώσεις. Το παιγνίδι εξελίσσεται σε πολύ πιο περίπλοκο στην περίπτωση που όλα κυλήσουν ομαλά μέχρι και τον Μάιου και δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές κι άρα το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών προσλαμβάνει καίρια πολιτικά χαρακτηριστικά για τις μετέπειτα εξελίξεις. 

Στην Νέα Δημοκρατία αρνούνται επιμόνως να εκτεθούν στην αρένα, ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Ανδρέας Ψυχάρης ενώ επιμένει να είναι υποψήφιος ο Νικήτας Κακλαμάνης. Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της όποιας δυστοκίας που προκαλούν οι αρνήσεις, περιμένει και τις γαλάζιες υποψηφιότητες πριν δημοσιοποιήσεις τις όποιες δικές του.

Σε ότι αφορά τις 13 διοικητικές περιφέρειες της χώρας, η Συγγρού έχει έντεχνα διαρρεύσει πως θα στηριχτούν οι υποψηφιότητες των Κώστα Μπακογιάννη για τη Στερεά Ελλάδα, Χριστιάνας Καλογήρου για το Βόρειο Αιγαίο, Σεραφείμ Τσόκα για την περιφέρεια Κρήτης, Γιώργου Παυλίδη για την Αν
. Μακεδονία και Θράκη, του Γιώργου Παπαναστασίου για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, του Κώστα Αγοραστού για τη Θεσσαλία, του Αλέκου Καχριμάνη για την Ήπειρο, του Γιώργου Δακή για τη Δυτική Μακεδονία, του Σπύρου Σπύρου για τα Ιόνια Νησιά και του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να εκλεγεί απευθείας από τους πολίτες καθώς τώρα υπηρετεί ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έχοντας διαδεχθεί τον Παναγιώτη Ψωμιάδη που εξέπεσε κατόπιν δικαστικής απόφασης.

Παραμένουν τα κενά στην κρίσιμη περιφέρεια Αττικής, την Πελοπόννησο και το Νότιο Αιγαίο.

Στην αντίπερα όχθη του φεγγαριού, στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει δυστοκία καθώς κορυφαία στελέχη που πρωταγωνιστούν στην κεντρική πολιτική σκηνή θα προτιμούσαν να παραμείνουν στα κοινοβουλευτικά τους μετερίζια. Ωστόσο, προτρέπονται και παροτρύνονται από την ηγεσία να δώσουν την μάχη των αυτοδιοικητικών καθώς από την έκβασή της θα εξαρτηθούν πολλά.

Μέσα σ αυτό το κλίμα τα ονόματα που έχουν ριχτεί στο τραπέζι είναι τα ακόλουθα κι αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις εντός των προσεχών ημερών.

Για την Περιφέρεια Αττικής, έχει κλειδώσει η βουλευτής της Β΄ Αθήνας Σοφία Σακοράφα.

Για την Περιφέρεια Κρήτης, συζητούνται τα ονόματα των βουλευτών Χανίων και υπεύθυνου του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη και με λιγότερες πιθανότητες του Γιάννη  Μιχελογιαννάκη.

Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Πιθανός υποψήφιος είναι ο Σ. Κυριακίδης.

Βορείου Αιγαίου: Το όνομα που συζητείται είναι του δημάρχου Λήμνου Αντώνη Χατζηδιαμαντή ο οποίος είχε στηριχθεί το 2010 από το ΣΥΡΙΖΑ.

Δυτικής Ελλάδας, Συζητείται να είναι ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος, Δυτικής Μακεδονίας,  συζητείται το όνομα της βουλευτού Ευγενίας Ουζουνίδου αν και η ίδια διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις.

Θεσσαλίας, Στο τραπέζι έχουν πέσει τα ονόματα  του Κώστα Πουλάκη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης και της βουλευτού Λάρισας Ηρώς Διώτη, η οποία όμως «παίζει» και για το Δήμο Λαρισαίων.

Κεντρικής Μακεδονίας: Τα ονόματα που συζητούνται είναι του συνταγματολόγου, καθηγητή του ΑΠΘ Κώστα Χρυσόγονου και του ανεξάρτητου βουλευτή και υποψήφιου περιφερειάρχη με το ΠΑΣΟΚ το 2010, Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να είναι και πάλι υποψήφιος με τη στήριξη αριστερών δυνάμεων.

Στερεάς Ελλάδας: Συζητείται το όνομα του βουλευτή Εύβοιας Βαγγέλη Αποστόλου.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ